Hlavní obsah

Cadillac zruší STS a DTS, nahradí je jedním modelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že Cadillac DTS je na konci své cesty a CTS se ještě ani nestačil pořádně rozeběhnout, víme už dlouho. Zatím však jen neoficiálně. Tato auta vážně skončí, i když jejich život nebyl nijak dlouhý. Potvrdil to generální manažer Cadillacu Jim Taylor.

Článek

Jen jediný rok mají zákazníci na to, aby si koupili modely STS a DTS. Po roce budou staženy z výroby a nahradí je jeden jediný, který nahradí oba - jak sportovní řadu CTS, tak i luxusní DTS.

Nový vůz se představí pravděpodobně na lednovém detroitském autosalonu. Cena nového vozu by se měla pohybovat v rozmezí 28 - 30 tisíc dolarů (560 - 600 tisíc Kč). Jestli se automobil posune spíš ke sportovnější verzi STS nebo k luxusu DTS, se zatím neví a Jim Taylor se také nevyjádřil

:. Cadillac DTS

Tím se však značně zúží nabídka tohoto tradičního výrobce luxusních sedanů. Na americkém trhu dnes nabízí modely CTS, DTS a STS v klasickém střihu tříprostorového auta a pak už jen speciály, jako je crossover SRX, velké SUV Escalade a roadster XLR.

To dává prostor ke spekulacím, zda se Cadillac nehodlá pustit do výroby dalšího, zcela nového vozu, který by mohl být postavený třeba na základě konceptu Cadillac Sixteen.

:. Cadillac Sixteen Concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám