Hlavní obsah

Cadillac chce do Formule 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ambice Michaela Andrettiho vytvořit jedenáctý závodní tým seriálu Formule 1 jsou o krok blíže k tomu, aby se staly realitou. Mezinárodní automobilová federace FIA uvedla, že jeho tým splňuje všechna nezbytná kritéria pro vstup do tohoto sportu. Nyní stojí rozhodnutí přímo na seriálu F1.

Foto: Cadillac

Ilustrační foto

Článek

Závodní tým plánuje partnerství s automobilkou Cadillac, která doufá, že svou značku umístí na motory.

„Oceňujeme přísný, transparentní a kompletní proces hodnocení FIA a jsme neuvěřitelně nadšení, že dostáváme příležitost soutěžit v tak prestižním šampionátu,“ uvedla společnost Andretti Global v prohlášení.

„Velmi cítíme, že hluboké závodní kompetence Andretti Cadillac a technologický pokrok, který ze závodění pochází, budou přínosem pro naše zákazníky a zároveň zvýší nadšení pro F1 po celém světě.“

Mezitím F1 uvedla, že vzala na vědomí závěry FIA a že nyní provede vlastní posouzení žádosti, uvádí agentura AP.

Michael Andretti a jeho otec Mario mají zkušenosti se závoděním ve Formuli 1 a patří mezi nejúspěšnější závodníky v USA. Jsou na třetím a čtvrtém místě v seznamu všech vítězů série IndyCar.

Michael Andretti se už nějakou dobu snaží dostat závodní tým do F1. V roce 2021 se pokusil koupit stávající tým, což je způsob, jakým se Audi dostává do královny motorsportu v roce 2026.

Sezona Formule 1 je v roce 2023 nejdelší v historii

Sport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám