Hlavní obsah

Bugatti Super Veyron bude stát 150 miliónů, pohánět jej má 1500 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti pracuje na novém modelu Super Veyron, který by měl být ze všech edicí nejextrémnější. Podle informací Autocaru bude novou verzi pohánět motor o výkonu 1500 koní, nejvyšší rychlost by se měla přiblížit hodnotě 450 km/h.

Foto: Bugatti

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse WRC (2013)

Článek

––

Nová verze Super Veyron vychází z modelu Veyron Super Sport. Díky využití karbonu má být novinka o dva metráky lehčí, takže očekáváme hmotnost kolem 1680 kilogramů (bez náplní a 75 kg reprezentujících normovanou hmotnost řidiče).

Šestnáctiválcový motor by měl mít větší zdvihový objem, hovoří se o hodnotě 9,6 litru (nyní 8 l). Výkon by se tak měl přiblížit hranici 1500 koňských sil. Automobilka původně uvažovala i o malém elektromotoru, který by pomáhal šestnáctiválci, tato varianta byla nakonec zavrhnuta. Rychlost by měla atakovat 450 km/h, větší rychlost by současné pneumatiky nezvládly.

Plánovaná cena je podle Autocaru stejně astronomická jako výkony Super Veyronu. Hovoří se totiž o částce 150 miliónů korun, takže tato verze by byla nejenom nejrychlejším sériovým autem na světě, ale rovněž i nejdražším. Prodávat by se vůz měl v druhé polovině roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám