Hlavní obsah

Budoucnost elektrických sporťáků Porsche? Koncept Vision GT má mít širší dosah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé Porsche v tomto týdnu odhalilo virtuální koncept s názvem Vision Gran Turismo. Jedná se o závodní vůz určený pro videohru Gran Turismo 7. Vůz by však také mohl naznačit, jakým směrem se bude Porsche ubírat ve skutečnosti.

Foto: Porsche

Porsche Vision Gran Turismo

Článek

Porsche s vydavateli hry Gran Turismo, kterou každoročně vydává společnost Polyphony Digital 4, spolupracuje už od roku 2017 tím, že do virtuální podoby propůjčuje jak sériové, tak i koncepční vozy. Model Vision Gran Turismo je však první vůz, který Porsche vytvořilo speciálně pro počítačovou hru.

Podobně jako Porsche dříve postupovaly i automobilky jako Mercedes, McLaren, Lamborghini nebo Jaguar. Většina jejich speciálů ale vypadala spíše jako vesmírná plavidla, což neplatí u Porsche. Tam se designéři evidentně soustředili na autenticitu a skutečnou použitelnost.

Foto: Porsche

Porsche Vision Gran Turismo

„Porsche Vision Gran Turismo je více než jen herní fantazie. Je to realistický pohled na budoucnost, který nám rozhodně pomůže s vývojem v dalších letech,“ řekl ředitel designu v Porsche Peter Varga. Jak Porsche dále uvedlo, na virtuálním konceptu pracoval tým designérů, jehož členové na slavné závodní hře vyrostli.

Koncept samotný je vyrobený z uhlíkových vláken a má velice futuristický design připomínající ty nejextrémnější hypersporty. Uvnitř dvoumístné kabiny jsou nízko posazená sedadla, tenká středová konzole a čalounění z veganských materiálů. Řidiči je k dispozici i head-up displej, který ve hře doplňují i propracované hologramy.

Foto: Porsche

Porsche Vision Gran Turismo

Vůz je samozřejmě plně elektrický, a protože zůstane ve virtuální realitě, může mít v podstatě jakékoliv technické parametry. Takže jeho zrychlení na stovku je 2,1 sekundy, na dvoustovku 5,4 sekundy a maximálka je 350 km/h. Nejvyšší výkon je 1292 koní při použití funkcí Launch Control a Overboost, trvale to je 1115 koní. A s baterií o kapacitě 87 kWh má vůz dojet až 500 km daleko. Ovšem, samozřejmě, jen v Gran Turismu 7, které má vyjít v březnu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám