Hlavní obsah

BMW ukazuje záď chystaného kombi M3 Touring

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka v upoutávce poprvé odhalila zadní část chystaného zběsilého kombi M3 Touring.

Foto: BMW

BMW M3 Touring

Článek

Že divize Motorsport chystá první sériově vyráběné kombi z BMW M3, je oficiálně potvrzeno již více než rok. BMW nyní poprvé ukázalo novinku bez maskování, byť jen zadní část.

Konkurent pro Audi RS4 Avant má čtyři koncovky výfuku a podstatně rozšířené blatníky. Podobně jako u příbuzného sedanu M3 a kupé či kabriolet M4 totiž dostane podstatně širší rozchod náprav než výchozí trojková řada.

První jízda s novým BMW M3: Civilizovanější neznamená nudnější

Testy

Novinku, která se má zcela odhalit letos v létě, bude pohánět zážehový dvakrát přeplňovaný třílitrový šestiválec, stejně jako zmíněnou dvojici méně praktických karosářských verzí.

Zatím není jasné, jestli kombi dostane stejně široké možnosti konfigurace. Motor může mít 353 kilowattů, 480 koní, až 375 kW, 510 koní. Nabízí se také pohon zadní či všech kol nebo samočinná i manuální převodovka.

Půjde o první ostré sériové kombi střední třídy od BMW, ovšem v přiloženém videu BMW vzpomíná na podobný koncept M3 Touring generace E46 z roku 2000, který se ovšem nedostal do výroby.

Prototypový inženýr BMW M Hans Rahn a vývojový inženýr Dirk Häcker si na videu povídali u dvě desetiletí staré studie.

Na rozdíl od současné M3/M4, která je již k dispozici ve formě kupé i čtyřdveřového sedanu, byla M3 generace E46 k dispozici pouze jako kupé nebo kabriolet a Rahn řekl, že přestavba na sériové kombi by tehdy byla o to komplikovanější. Zejména kvůli rozšíření blatníků, a tedy i zadních dveří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám