Hlavní obsah

BMW ukazuje retro motocykl R 18 ve dvou zakázkových verzích

Motocyklová sekce BMW ve spolupráci s italským zastoupením představuje dva zakázkové motocykly. Stojí na základech legendární motorky R 18 a přináší kooperaci se slavnými italskými úpravci.

Foto: BMW

BMW R 18 M

Článek

BMW oba zakázkové motocykly představuje v rámci výstavy Verona Motor Bike Expo. Vzácné exempláře stojí na základech modelu R 18 a italské BMW na nich pracovalo i se dvěma externími úpravci. Na prvním modelu R 18 M pracoval časopis LowRide a dílna American Dreams, na druhém, zvaném R 18 Aurora pak společnost Garage 221.

BMW představuje retro motocykl s ledvinkami na přídi

AutoMoto

Prvním zakázkovým modelem je již zmiňovaný motocykl R 18 M, který nese označení stejné, jaké používá BMW u svých sportovních automobilů. Návrh vytvořila redakce časopisu LowRide a jeho myšlenkou bylo dát křižníku BMW uhlazenější a sportovnější vzhled, který by ale nezapomínal na odkaz retro stylu modelu R 18.

Práce, které na motorce vykonala dílna American Dreams, se soustředily hlavně na podvozek, nastavení odpružení a karoserii. Mechanika i elektronika motocyklu zůstaly nezměněné. Motorka ale nabídne jinou jízdní pozici, což má přinést větší radost z jízdy.

BMW zhmotňuje koncept elektrického skútru. Model CE 04 vypadá jako ze sci-fi

AutoMoto

Druhým motocyklem je R 18 Aurora. Jedná se o model, který má odkazovat na tradici a historii a úpravce Gerage 221 při stavbě využil jen díly z inventáře BMW Motorrad. Inspirací při stavbě byly takzvané „cruisery“ ze 70. let. Mezi signifikantní prvky motorky pak patří blatníky těsně obepínající kola a velká kapotáž.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám