Hlavní obsah

BMW údajně chystá návrat M5 Touring s osmiválcem a plug-in hybridem

Mezi odborníky na BMW se objevily spekulace o tom, že německá automobilka pracuje na třetí generaci sportovního kombíku M5 Touring. Na trh by vůz údajně mohl dorazit v roce 2024, a to s motorem V8 v kombinaci s plug-in hybridním ústrojím.

Foto: BMW

BMW M5 Touring gen. E61

Článek

BMW M5 Touring se dodnes považuje za jakéhosi jednorožce, zvláště  v generaci E34 z roku 1992, která je dnes prakticky nesehnatelná. Kombi-verze kultovní M5 je známější v sérii E61, která se vyráběla od roku 2007 do roku 2010, než vozu definitivně odzvonilo. Tedy - údajně až do dnešních dní.

Foto: BMW

BMW M5 Touring gen. E61

Na diskuzním fóru Bimmer Post se totiž objevily nové informace od uživatele s přezdívkou ynguldyn, který je známý jako člověk zevnitř BMW s velmi dobrými informacemi a už dříve správně předpověděl řadu událostí.

Právě podle něj německá automobilka pracuje na třetí generaci M5 Touring s interním kódovým označením G99, která by se měla nabízet po boku běžného sedanu M5 s označením G90. U obou karosářských verzí se spekuluje jako o plug-in hybridech s 4,4l osmiválcem.

BMW M se nevzdá manuální převodovky

AutoMoto

Podle odborníků by nová verze M5 sedan mohla dorazit v roce 2024 s tím, že její výkon by se mohl pohybovat v oblasti okolo 750 koňských sil a 1000 Nm. Verze Touring by měla dorazit výhradně s pohonem všech kol.

Největším konkurentem na trhu by byl samozřejmě Mercedes-AMG E63 a především „superkombík“ Audi RS6, potažmo jeho budoucí elektrická verze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám