Hlavní obsah

BMW představuje svoji vizi elektrického skútru

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocyklová divize BMW brzy začne prodávat svoji novou generaci elektrických motocyklů. Jako první představuje předprodukční skútr s názvem CE 04.

Foto: BMW

BMW Definition CE 04

Článek

Skútr s celým názvem Definition CE 04 je téměř sériovou verzí konceptu motocyklu BMW Motorrad Concept Link, který značka představila na veletrhu v roce 2017. Už tehdy se o vozítku mluvilo jako o stroji, který využijí lidé ve městě a při dojíždění do nich. BMW je nyní přesvědčeno, že to stále platí a jejich skútr navíc definuje unikátní kombinaci elektrického pohonu, designu a inovativní konektivity.

BMW iX svým vzhledem nepřipomíná žádné jiné SUV

AutoMoto

Vzhledově se Definition CE 04 příliš neliší od konceptu, což je v podstatě velmi dobře. Přináší totiž svěží vítr do vod městských skútrů, má neotřelý design, nízkou prodlouženou karoserii, ostré hrany a podlouhlý sedák pro řidiče, popřípadě jeho doprovod. EV skútr má dvoubarevný lak kombinující bílou a oranžovou. Ostatní součásti motocyklu jsou matně černé.

Foto: BMW

Elektrický skútr Definition CE 04

BMW říká, že Definition CE 04 skutečně navrhlo pro městské užití a předpokládá, že na něm jeho uživatelé najedou maximálně 12 kilometrů za den. Těžko soudit, zda tomu budou odpovídat i baterie a elektromotor, protože Němci zatím drží tyto informace pod pokličkou. Co se akumulátorů týče, jsou uloženy podélně vespod skútru, což je ideální pro rozložení váhy i uspořádání motorky.

Do Česka míří chytré elektroskútry

AutoMoto

Dalším velkým tahákem skútru by měla být konektivita. Tu primárně zajišťuje 10,25palcový displej, který funguje jako rozhraní mezi digitálním i analogovým spektrem pro jezdce na skútru. Jasné je, že se k němu dá připojit smartphone. BMW slibuje, že většina aspektů tohoto prototypu se ocitne i v sériově vyráběném EV skútru.

Reklama

Související články

První jízda v BMW řady 4: Zapomeňte na zuby

O „baby-osmě“, menším ze dvou velkých kupé značky BMW, se mluví téměř jen v souvislosti s vzhledem. Ono však nabízí tak moc, že za jeho volantem na nějaké...

Výběr článků

Načítám