Hlavní obsah

BMW poutá na elektrický crossover iX1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci chystané záplavy nových elektrických BMW dorazí i model iX1, čistě elektrická verze crossoveru X1 příští generace. Mnichovští na novinku zatím poutají skicou přídě.

Foto: BMW

BMW iX1

Článek

Jen pár dní po krátké upoutávce o iX1 na výroční mediální konferenci BMW se skica chystaného crossoveru objevila na oficiální webové stránce. Automobilka prozradila několik podrobností, včetně kódového označení modelu – U11.

Ledvinky přes celou příď a kino na zadních sedadlech. BMW poodhaluje novou řadu 7

AutoMoto

Skica napovídá přísný výraz vozu s velkými, avšak nikoli zcela vertikálně umístěnými ledvinkami na přídi. Nechybí ani světle modré prvky typické pro divizi „i”.

Zdaleka nejdůležitější informací je maximální dojezd dle WLTP až 438 kilometrů. To díky baterii, které se neoficiálně předpovídá využitelná kapacita přibližně 70 kWh. Tedy o něco méně než u iX3 s 73,83 kWh.

Plug-in hybridní countryman příští generace má být nejsilnějším mini v historii

AutoMoto

Spalovací BMW X1 a elektrické iX1 bude mít premiéru koncem roku. Výroba se poté spustí v německém Lipsku vedle příbuzného Mini Countryman příští generace. Ten má rovněž nabídnout i čistě elektrickou variantu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám