Hlavní obsah

Ledvinky přes celou příď a kino na zadních sedadlech. BMW poodhaluje novou řadu 7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW už příští měsíc představí svoji novou vlajkovou loď. Vůz by měl mít globální premiéru v New Yorku, Mnichově a Pekingu.

Foto: Novinky

Upoutávka na BMW řady 7

Článek

BMW začalo s upoutávkami na novou řadu 7. Limuzína dorazí se spalovacími i hybridními motory, ale také jako čistý elektromobil nazvaný i7.

„Čistě elektrické BMW i7 je zároveň nejvýkonnějším BMW řady 7. Spojuje v sobě zcela mimořádné jízdní zážitky s dokonalým propojením s digitálním světem. Tato kombinace z něj činí ideální vůz pro pokrokově smýšlející, samostatně rozhodující a avantgardní průkopníky,“ říká Frank Weber, člen představenstva BMW odpovědný za vývoj.

Divize M se podívala na elektrické SUV. BMW iX M60 má 619 koní

AutoMoto

Spekuluje se o tom, že v i7 bude stejný elektrický pohon, jako v případě BMW iX M60. O výkon se tak budou starat dva elektromotory s maximálním výkonem 610 koní a točivým momentem 1100 Nm.

Na prvních upoutávkách je k vidění příď s osvětlenou přídí, která stále respektuje tvar takzvaných ledvinek. Detail se zaměřuje i na velmi úzké světlomety.

Foto: BMW

Upoutávka na BMW řady 7

Foto: BMW

Upoutávka na BMW řady 7

V interiéru se upoutávka rovněž zatím zaměřuje na detaily. Kromě prohnutého displeje má podle automobilky poskytnout novou uživatelskou zkušenost i interaktivní lišta na přístrojové desce a ve dveřích. Jde o osvětlený ovládací prvek s integrovanými tlačítky, jehož obsluha prý zaujme „haptickým zážitkem”.

Foto: BMW

Upoutávka na BMW řady 7

Z proskleného stropu visí výklopný širokoúhlý displej s rozlišením 8K, který „proměňuje zadní sedadla v exkluzivní soukromý kinosál, kde si cestující mohou vybrat svůj osobní zábavní program z rozmanité nabídky streamovacích služeb”.

Foto: BMW

Upoutávka na BMW řady 7

Reklama

Související témata:

Související články

Za volantem BMW i4: Tradice na baterky

Poprvé jsem na český silnicích vyzkoušel elektromobil BMW i4, a to rovnou ve dvou variantách. Jde o povedenou směs novátorského a tradičního přístupu.

Výběr článků

Načítám