Hlavní obsah

BMW poodhaluje nové kombi řady 5, půjde o vzácný druh

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z mála elektrických kombi na trhu dorazí na jaře příštího roku. Mnichovská automobilka zatím ukázala boční pohled prozrazující již typické křivky pro praktičtější variantu.

Foto: BMW

Upoutávka na BMW řady 5 Touring

Článek

Jediný stínovaný obrázek profilu ukazuje siluetu a podpis LED osvětlení velkého kombi. Jak se dalo očekávat, přední část karoserie je sdílená se sedanem, ale zadní část byla přepracována, přidala praktičnost vzpřímené zádě a sloužila coby nízko posazená alternativa k populárním SUV.

Právě elektrická SUV či sedany jsme ve vyšší střední třídě zvyklí vídat již běžně, kombi ale bude vzácným úkazem. Stejně jako sedan však krom elektrické verze i5 dorazí také varianty se spalovacími a hybridními agregáty.

Praktičtější „pětka“ bude k mání pro automobilové trhy v Evropě, v Japonsku a na Tchaj-wanu, například pro Severní Ameriku se tak zjevně počítá jen se sedanem.

Limuzína byla uvedena v letošním roce. Nejdříve byla na začátku října uvedena do prodeje v Jižní Koreji, nyní se dostává k dealerům také na dalších trzích. V Německu budou první vozy dodány zákazníkům v sobotu 21. října. Ve stejný den začíná uvádění na trh i v dalších evropských zemích, včetně České republiky.

Nové BMW řady 5 přijíždí s elektrickými verzemi a bez osmiválce

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám