Hlavní obsah

BMW iX1 podstupuje finální testování za polárním kruhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorské motorové závody ukázaly chystaný elektrický crossover v maskování během testů na severu Švédska.

Foto: BMW

BMW iX1 při testování ve Švédsku

Článek

BMW po iX a iX3 připravuje nejmenší elektrický crossover zvaný iX1. Plně elektrický derivát chystané třetí generace X1 bude vypadat téměř stejně jako jeho protějšek poháněný spalovacími motory, protože oba budou sdílet platformu FAAR. Jedná se o základy předchozí platformy UKL, která byla upravena pro implementaci plně elektrického pohonu.

První jízda s BMW iX: Futuristické SUV, které dokáže překvapit

Testy

Společně s plug-in hybridní verzí byly všechny tři varianty chystané X1 odeslány do Arjeplogu na severu Švédska, kde má BMW své zimní testovací centrum.

Prototyp iX1 zobrazený na fotografiích musel vydržet extrémně nízké teploty a zasněžené silnice. Bude spoléhat na technologii eDrive páté generace a na rozdíl od iX3 bude dodáván s pohonem všech kol. BMW říká, že iX1 podle předběžných měření ujede až 438 kilometrů v cyklu WLTP.

BMW iX3 má po faceliftu

AutoMoto

Benzinové a naftové X1 se začne prodávat letos na podzim, což znamená, že oficiální odhalení se má uskutečnit v nadcházejících měsících. BMW uvádí, že iX1 přijde na trh krátce poté.

Špionážní záběry a upoutávky nastínily, že X1 i příbuzné Mini Countryman v příští generaci porostou, což by mohlo vysvětlovat, proč značka z Oxfordu údajně chystá menší crossover v hierarchii pod novým countrymanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám