Hlavní obsah

Bitka fandů na chorvatské rallye hrozila tragédií. Účastnili se jí prý i Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velmi nebezpečnému incidentu došlo v neděli na chorvatské rallye v rámci programu Mistrovství světa WRC. Jak bylo zachyceno na videu, diváci se během rvačky ocitli na asfaltu v čase právě probíhající etapy. Z cesty rozjetému speciálu za horizontem uhnuli několik sekund před tragédií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z neznámých důvodů se během podniku WRC porvali dva diváci, do incidentu se rychle připojilo více osob. Podle záběrů kolujících na sociálních sítích je z nebezpečného místa odvedla ochranka a traťoví maršálové.

Podle informací místních médií, které cituje rakouský deník Heute, se mělo jednat o české a slovinské diváky.

Všichni zúčastnění podle dostupných informací vyvázli bez zranění. Těsně po uvolnění silnice místem doslova proletěl soutěžní vůz Toyota GR Yaris.

Organizační výbor závodu se v tiskovém prohlášení omluvil za události a co nejdůrazněji odsoudil nesmyslné počínání fanoušků: „Tyto scény v žádném případě neukazují soudržnost našich automobilových fanoušků,“ zní v prohlášení s tím, že incident je nadále vyšetřován ve spolupráci s policií.

Škoda představuje novou závodní fabii. Může jezdit na syntetický benzín

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám