Hlavní obsah

Bezvíčkové hrdlo nádrže ztíží zlodějům krádež paliva

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rostoucí ceny pohonných hmot lákají zloděje ke krádežím paliva ze zaparkovaných automobilů. V případě bezvíčkových hrdel nádrže mají zloději výrazně ztíženou práci - hrdlem totiž obyčejnou hadičku neprotlačí. Bezvíčkové nádrže používá u většiny modelů Ford, v menší míře pak Renault.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Focus má vstup do nádrže bez klasického víčka.

Článek

Hrdlo nádrže je v systému Easy Fuel, který používá Ford, opatřeno odpruženou záklopkou se zámky. Ty se uvolní pouze při zasunutí čerpací pistole o stanoveném průměru. Jakmile se pistole vytáhne, záklopka se opět sama sklopí díky pružině. Díky tomu není zapotřebí tradičního šroubovacího víčka, které stále používá většina automobilek.

Díky tomu nenatankujete špatné palivo do nádrže. Druhým efektem je poměrně výrazné ztížení práce zlodějům - přes záklopku totiž neprotáhnou hadičku na „vycucnutí“ paliva. Samozřejmě, zloději mohou záklopku prorazit, ale to jim časově krádež o dost prodlouží.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Ibiza 1,4

Anketa

Ukradl vám někdy zloděj palivo z automobilu?
Ano
22,7 %
Ne
77,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6129 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám