Hlavní obsah

Běloruská automobilka slibuje postavit hypersport do terénu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Ramsmobile se prezentovala už před půl rokem, kdy na nezřetelném videu slibovala famózní auto. Teď už víme, že jde o terénní speciál RM-X2, který má být hypersportem, jenž se bude prohánět mimo silnice.

Foto: Rams Group

Zvláštností jsou boční dveře.

Článek

Samozřejmě že výraz „hypersport do terénu” musí mít své opodstatnění. Auto, které by měl dostat první zákazník v roce 2020, je samozřejmě postaveno na základě ultralehkých materiálů, jako je uhlíkový kompozit. Design karoserie je vyloženě dotažený do extrémních detailů.

Kola lehce přečnívají blatníky i přední nárazník, nad nimi jsou tenká a ostrá přední světla. Karoserie se ve stylu kupé rychle svažuje vzad, aby zde prezentovala průběžný červený pás světel a zvláštně sestavené tři výfuky. To nejzajímavější jsou však dveře, které se otevírají dozadu nahoru. Interiér je temný, mohutný a čtyřmístný.

Foto: Rams Group

Design vozu je něco mezi teréňákem, buggy a supersportovním kupé.

Foto: Rams Group

Ačkoli zde to vidět není, displej by měl mít před sebou jak řidič, tak spolujezdec.

Technika vozu je také zajímavá. Vzduchové pérování s maximální světlou výškou přes 30 cm a natáčení zadních kol jsou standardem. Zákazníci si budou moci vybrat z trojice pohonných jednotek. Jednak je to agregát Chevrolet LT5 6,2 l z modelu Corvette, druhá verze je s naftovým osmiválcem 6,6 l Duramax. Třetí pak plně elektrická verze, která má nabízet výkon 745 kW (999 koní). S ní by auto mělo zrychlit na stovku za 3,3 sekundy.

Bohužel není známo nic o akumulátorech, motorech a dobíjení. Zato víme, že u všech motorů půjde volit mezi pohonem jen zadní nápravy nebo všech kol.

Ramsmobile RM-X2 bude nejdřív nabízeno ve dvanáctikusové sérii. Pak se pravděpodobně rodina rozroste o některé další varianty. Jednou z nich by měla být i neprůstřelná verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám