Hlavní obsah

BMW M340i: příslib fantastické budoucnosti M3

Novinky, fra

Na autosalonu v americkém Los Angeles se představí nová generace trojkové řady značky BMW. My už ji známe. Ale to, co bude nové, je BMW M340i, které je tak výkonné, že očekávání nového BMW M3 je najednou v jiných dimenzích.

Foto: BMW (4x)

BMW M340i

Článek

Je neuvěřitelné, jak BMW neustále zvyšuje výkony svých vrcholných verzí. Podívejme se třeba na BMW M340i (jen ve verzi xDrive), kterou v předpremiéře německý koncern představil na fotografiích a v technických informacích.

Foto: BMW

Auto má i nový speciální výfuk.

Foto: BMW

Nová trojková řada má dramatický vzhled už v základní výbavě a motorizaci, natož tady.

Šestiválec bude mít výkon 275 kW (374 k) a točivý moment 500 N.m. To je mezigenerační nárůst o 35 kW a 50 N.m. To znamená, že auto bude zrychlovat na stovku za 4,4 sekundy, což je jen o 0,3 sekundy horší čas, než zvládalo dnes BMW M3.

Je to samozřejmě zásluha nejen výkonnějšího motoru, ale i vylepšené osmistupňové převodovky se systémem Launch Control nebo snížené hmotnosti auta o 50 kg.

Ačkoli auto, které přijde na trhy v červenci příštího roku, bude nabízeno pouze s pohonem všech kol, BMW slibuje, že charakter aut mnichovské provenience zůstane zachován.

Důraz by měl při přenosu sil být na zadní nápravě, hlavně v módech Sport a Sport+. Navíc auto dostane standardně esový sportovní diferenciál, takže opravdu bude dobře „tahat“ ze zatáčky.

Foto: BMW

A zbývá už jen pohled do interiéru.

Vůz bude vybaven opravdu dobře. Za osmnáctipalcovými koly (na přání mohou být ještě o palec větší) budou velké sportovní brzdy o průměru 348 mm vpředu a 348 mm vzadu. Sportovní odpružení sníží auto o 10 mm.

A nesmíme zapomínat na to, že do nabídky se určitě dostane speciální paket M Performance, který ještě zvýší výkon, přitvrdí auto, doplní aerodynamické prvky…

Ovšem to, na co čekáme ještě víc, je BMW M3. M340i je příslibem něčeho opravdu unikátního.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám