Hlavní obsah

Další z rychlých Audi ve Frankfurtu představeno, přivítejte RS 7 Sportback

Novinky, laz

I A7 Spotback už má plnotučnou verzi od divize Audi Sport. Po kombi RS 6 Avant přichází se shodnou technikou, ale v podstatně výraznějším kabátu. Ve Frankfurtu tak čtyři kruhy mají pěkně agresivní dvojici.

Audi RS 7 SportbackVideo: Audi

 
Článek

Oddělení Audi Sport má ve vyšší střední třídě druhého nového zástupce, po RS 6 Avant je tu i RS 7 Sportback.

Podobně jako u kombi prošlo i čtyřdveřové kupé podstatným rozšířením, a to o 40 milimetrů. To dává ještě více vyniknut nízkým proporcím. Nechybí samozřejmě ani výrazné nárazníky, černé doplňky včetně masky nebo výrazné disky o průměru 21 či 22 palců.

Foto: Audi

Díky odlišnému nárazníku se teď auto tváří ještě vážněji.

Uvnitř najdete odlišné materiály, sportovní volant, sedadla a specifickou grafiku přístrojového štítu. Objem zavazadelníku činí 535 litrů.

Osm válců a čtyři litry

Osmiválci 4.0 TFSI pomáhá 48voltová soustava se startér-generátorem. Nabízí tak nejvyšší výkon 441 kW (600 k) a maximální točivý moment 800 Nm, který je dostupný v rozsahu otáček od 2050 do 4500 otáček za minutu. Sprint z nuly na 100 km/h je tak otázkou 3,6 sekund.

Foto: Marek Bednář, Frankfurt

Exteriér zdobí i karbonové prvky.

Elektronický omezovač je nastaven na 250 km/h. Na přání dodávaný dynamický paket zvýší nejvyšší rychlost na 280 km/h, dynamický paket plus až na 305 km/h.

Foto: Audi

Poznávacím znamením jsou velké oválné koncovky výfuku.

Samozřejmostí je u rychlých Audi stálý pohon všech kol a osmistupňová automatická převodovka. Ve standardu najdete vzduchové odpružení, alternativou je sportovní podvozek s ocelovými pružinami a adaptivními tlumiči propojenými kapalinou napříč.

Foto: Audi

Disky kol mohou mít až 22 palců.

Třmeny brzdové soustavy RS s odvrtávanými kotoučovými brzdami s vnitřním chlazením mají průměr 420 milimetrů vpředu, 370 milimetrů vzadu. Na přání dodávané keramické brzdy mají kotouče o průměru 440 milimetrů vpředu a 370 milimetrů vzadu.

Nová verze dorazí na český trh v příštím roce, cena zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám