Hlavní obsah

Auta se v Británii chytají do pasti v autobusovém pruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští motoristé si stěžují na kontroverzní past v autobusovém pruhu. V dírách, které mají zabránit vjezdu osobních automobilů, byly poškozeny již desítky aut.

V Británii nastražili past na řidiče, kteří jezdí v pruhu pro autobusyVideo: AP

 
Článek

Auta zůstávají zaseknutá v jízdním pruhu pro autobusy, který je poměrně drasticky vybaven pastí v podobě díry. Do té autobus nezapadne, má totiž dostatečně velký rozchod kol.

Past se nachází na křižovatce v anglickém městě St Ives v hrabství Cambridgeshire a je označena dopravní značkou.

Někteří místní si podle agentury AP stěžují, že díra představuje nebezpečí a každý týden v ní uvázne až pět motoristů.

Dcera nedávno uvězněného motoristy, která si přeje zůstat v anonymitě, říká, že incident zanechal oba její rodiče „otřesené a traumatizované“. Jejich vozidlo bylo vážně poškozeno a nyní zjišťují, zda je opravitelné, nebo na odpis.

Její otec byl jedním z pěti řidičů, kteří minulý týden skončili v pasti. Je mu přes 80 let, ale trvá na tom, že je schopný řidič, který jen špatně pochopil výjezdové značky z parkoviště.

Že by Američané nepochopili kruhový objezd? Není to tak, jak se zdá

AutoMoto

Rada hrabství Cambridgeshire však minulý měsíc uvedla, že od zprovoznění před 12 lety ví pouze o 60 zaseknutých vozidlech. Uvádí také, že varování v podobě vodorovného i svislého značení je adekvátní.

Kevin Reynolds z rady hrabství Cambridgeshire řekl, že pro řidiče, kteří zde uváznou, má jen málo pochopení. „Pokud před sebou nevidí velkou díru v zemi, pak tvrdím, že by neviděli ani malé dítě,“ prohlásil.

KVÍZ: Vyznáte se ve zvláštnostech zahraničních dopravních předpisů?

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám