Hlavní obsah

Auta od Renaultu budou umět ovládat domácnost

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I Renault, který na automobilovém trhu ve Spojených státech nefiguruje, se na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas pochlubil svým příspěvkem. Kompaktní modely chce zahrnout do takzvané chytré domácnosti.

Renault a Otodo chytrá domácnostVideo: Renault

 
Článek

Pokud chcete mít takzvanou chytrou domácnost, přikupujete si spotřebiče či například svítidla tak, abyste si mohli skrze mobilní aplikace vytvářet různé denní scénáře a na dálku svou domácnost programovat. A Renault chce být se svými novými modely součástí toho všeho.

Populární Renault Captur má nástupce, je naštvanější

AutoMoto

Proto se spojil se specialisty ze společnosti Otodo. Infotainment ve spolupráci s mobilní aplikací dokáže vytvářet různé scénáře. Například než se ráno rozjede do práce, krom rozsvícení světel a vyhřátí obývacího pokoje v domě se rovnou vyhřeje i interiér auta a do navigace pošle trasu, kterou chcete jet.

Fungovat to má ale i obráceně. Tedy když se naopak vracíte domů, z auta lze domácnosti nařídit například vytápění, vytáhnutí rolet, otevření garážových vrat a další úkony. Stačí jen systému potvrdit, že se skutečně vracíte či že se chystáte ke konkrétnímu úkonu, ke kterému máte nastavený scénář.

První jízda s novým Renaultem Clio: Ohromný skok kupředu

AutoMoto

Pro všechny modely s nejnovějším infotainmentem Easy Link, tedy zatím Clio Captur, Zoe a Espace, nabídne aplikaci pro spolupráci s domácností ještě letos.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám