Hlavní obsah

Australan ukradl Audi i se zapnutou palubní kamerou. Šílená jízda připomíná počítačovou hru

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiložené video z 20. prosince ukazuje divokou jízdu 49letého Darrena Johnse v australském Newcastlu. Za sotva půlhodinovou jízdu stačil napáchat škodu za 100 tisíc australských dolarů na supersportovním Audi R8, které ukradl.

Foto: Audi

Audi R8 (facelift, 2012)

Článek

Podle autora videa dotyčný loupil v několika domech, aby nakonec odjel v Audi R8 první generace. Kradený vůz v sobě měl nainstalovaný systém dvou palubních kamer. Fakt, že po zapnutí zapalování se kamera sama ohlásila, že natáčí, dotyčného nevaroval.

Když pak hned dvakrát vjede do slepé uličky, jeho pouť městem jen začíná. Řidič nebral jakýkoli ohled na okolní provoz ani techniku. Jízda připomíná řádění v počítačové hře. Ve finální fázi řidič v obytné čtvrti dokonce tahal zadní kolo ulomené v zavěšení.

Vůz si také stěžoval na přehřátou převodovku. Na dvorek si šofér udělal cestu přes malý vjezd tak, že celkovou škodu na vozidle majitel vyčíslil na 100 tisíc australských dolarů, tedy v přepočtu přibližně 1,6 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám