Hlavní obsah

Audiosystém pro Bentley Batur stojí víc než leckteré nové auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě speciální verze motoru W12 dostane Bentley Batur také speciální audiosystém, který ve spolupráci s automobilkou vyvinuly firmy Naim a Focal. Byl k mání jako příplatek za 25 tisíc liber, tedy 705 tisíc korun.

Foto: Bentley

Naim for Mulliner

Článek

Sedm set tisíc korun je víc, než řada lidí může dát za celé auto. Kupujete-li si nový bentley, k těmto lidem nejspíš nepatříte, a tak můžete takovou částku investovat do příplatkové výbavy. Přesněji, do jednoho prvku příplatkové výbavy – audiosystému od firmy Naim.

Konkrétní systém, o kterém je řeč, nabízí automobilka do modelu Batur. Jeho součástí je celkem dvacet reproduktorů – šest výškových, devět středových, dva basové, dva aktivní basové transduktory a jeden subwoofer. Využívá patentovanou technologii firmy Focal a je výsledkem 10 tisíc hodin spolupráce obou značek.

Co víc, Bentley Batur byl už jako model vyvíjen s tím, že dostane tento špičkový audiosystém, takže umístění jednotlivých reproduktorů je výsledkem pečlivého zkoumání. Třebaže už je vyprodaný, teprve v červnu skončil jeho vývoj a automobilka bude 18 kusů, které jsou v plánu, vyrábět do konce roku 2024.

Batur je posledním bentley, který má pod kapotou šestilitrový motor W12 v unikátním provedení s výkonem 750 koní a točivým momentem 1000 Nm. Jeho výroba skončí v dubnu roku 2024.

Dvanáctiválec v Bentley má dny sečteny, skončí s modelem Batur

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám