Hlavní obsah

Audi si ponechá označení e-tron i do čistě elektrické éry

Označení e-tron patří v portfoliu Audi čistě elektrickým modelům a tak to zůstane i v budoucnu, kdy značka se čtyřmi kruhy ve znaku bude od roku 2026 představovat pouze elektromobily. Jedná se o opačný přístup než v případě konkurenčního Mercedesu, který postupně vypustí označení EQ.

Foto: Audi

Audi A6 Avant e-tron

Článek

Začátkem tohoto roku Mercedes naznačil, že se brzy zbaví značky EQ pro svá budoucí elektrická vozidla. Toto rozhodnutí má velmi jednoduchý důvod – jakmile automobilka přestane vyrábět auta se spalovacím motorem, nebude již potřebovat samostatnou podznačku pro své elektromobily.

Audi však nevidí potřebu opustit značku e-tron, uvedl šéf designu Audi Marc Lichte zástupcům médií během ukázky konceptu Activesphere, když byl dotázán na potenciální zánik názvu e-tron. „Myslím, že je to velmi jasná diferenciace a… bude ještě jedna diferenciace. Ale zatím je příliš brzy o tom mluvit,“ řekl.

Zdá se, že Lichte naznačil i potenciální nové označení, který by se dalo použít na budoucích Audi. „Uvidíte, že existuje ještě více detailů, které odlišují spalovací motor a elektromobily,“ cituje Lichteho magazín Top Gear.

Poslední Audi se spalovacím motorem se má představit už za pět let

AutoMoto

Nejnovějším elektromobilem značky Audi E-Tron je Q8 e-tron, který je také vlajkovou lodí elektrického SUV značky. Jedná se v podstatě o přepracovanou verzi SUV e-tron, což bylo první elektrické vozidlo Audi, které nosilo toto označení.

Aktuálně Audi pracuje na modelu Q6 E-Tron jako na dostupnější a menší alternativě ke Q8 e-tron. A6 e-tron se také blíží do finální fáze svého vývoje a očekává se, že se dočkáme finální a produkční podoby ještě letos. Stejný časový harmonogram se očekává také pro Q6 e-tron, obě vozidla by se měla dostat na trh jako modely pro rok 2024.

Další evropské kladivo na Teslu? Audi A6 e-tron se představuje ve formě konceptu

AutoMoto

Audi bude vyrábět elektromobily ve všech svých továrnách. Už v roce 2029

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám