Hlavní obsah

Audi Q2 dostalo drobná vylepšení, prokoukla hlavně kabina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompaktní městské SUV Audi Q2 prošlo pro modelový rok 2024 drobnou modernizací, která se zaměřila na digitalizaci. Největší změnou jsou tak dvě nové obrazovky v kabině.

Foto: Audi

Exteriér Audi Q2 zůstal stejný.

Článek

Audi Q2 se sice nedočká další generace, to však neznamená, že by ta současná zůstala stranou zájmu. Automobilka totiž nyní představuje decentní modernizaci pro rok 2024, která se zaměřuje především na digitalizaci a technologická vylepšení. Po stránce designu exteriéru se nic nezměnilo.

S modernizací dostává malé SUV standardně 12,3palcový digitální přístrojový štít, který nahrazuje analogové budíky. Původně 7palcový a volitelně 8,3palcový displej infotainmentu pak nahrazuje 8,8palcová obrazovka s čistě dotykovým ovládáním. Otočný volič ve středové konzole nahradila nová odkládací přihrádka.

Foto: Audi

Modernizovaná kabina Audi Q2

Foto: Audi

Původní kabina Audi Q2

Digitální přístrojový štít slibuje vysoké rozlišení, vysoký jas i možnost přizpůsobení obsahu. Infotainment MMI by měl mít svižné reakce, lze ho ovládat hlasem a nechybí podpora chytré konektivity, díky čemuž lze vůz kontrolovat nebo odemknout na dálku. K dispozici ale bude i navigace MMI Navigation plus, včetně on-line služeb.

Součástí standardní výbavy je rovněž tříramenný multifunkční volant a nechybí řada bezpečnostních funkcí, jako je rozpoznávání značek, varování před opuštěním jízdního pruhu, parkovací asistent atd. Volitelně je k dispozici audiosystém Sonos nebo phone box pro více funkcí systému MMI a lepší kvalitu připojení.

Modernizované Audi Q2 by se mělo na trhy dostat během první poloviny tohoto roku. Cena v Německu bude startovat od částky 28 600 eur, což je asi 726 300 korun.

Audi se zbaví nejmenších modelů

AutoMoto

Test Audi Q2 35 TDI po faceliftu: Nejmenší Q umí být dospělé

Testy

Reklama

Související témata:
Audi Q2

Výběr článků

Načítám