Hlavní obsah

Audi představuje SUV Q6 e-tron v lehkém maskování. Dostane 510 koní a dojezd skoro 600 km

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plně elektrické Audi Q6 e-tron se pomalu přibližuje k výrobě a v rámci příprav německá automobilka zveřejnila řadu nových informací, a také snímky jemně maskovaného prototypu.

Foto: Audi

Audi Q6 e-tron

Článek

O Audi Q6 e-tron už svět automobilů ví více než dva roky, ale poprvé se nyní máme možnost lépe podívat, jak auto ve skutečnosti bude vypadat, protože z něj automobilka postupně sundala většinu maskování. Z vizuálního hlediska tak už nyní víme, že vůz nemá oproti konceptu tak ostré rysy a vpředu má tenké LED světlomety a obří masku chladiče.

Designéři si pro novinku připravili i agresivně vyhlížející přední nárazník a také zadní část vozu působí velmi futuristicky. Nechybí na ni horizontální LED lišta a ani difuzor. Vůz bude Audi nabízet ve dvou variantách – jako SUV a také jako kupé SUV.

Foto: Audi

Audi Q6 e-tron

Nový elektromobil z Ingolstadtu je založený na architektuře Premium Platform Electric (PPE), kterou společně vyvíjelo Audi a Porsche. Platforma je postavená jako 800V systém a umožňuje nabíjení až 270 kWh, což znamená, že baterii lze nabít z 10 na 80 % kapacity za méně než 30 minut. Audi hodlá vůz nabízet i ve sportovní verzi SQ6.

Základem obou verzí bude 100 kWh baterie. Standardní model bude poháněn dvěma elektromotory produkujícími přibližně 375 koňských sil. Dosáhnout má dojezdu až 600 kilometrů. Vlajková loď SQ6 pak nabídne maximální výkon 510 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy.

Audi oficiálně představí novou Q6 e-tron do konce letošního roku s tím, že na trh dorazí v první polovině roku příštího.

Učni automobilky Audi předělali NSU Prinz na futuristický elektromobil

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám