Hlavní obsah

Audi A4 má po faceliftu, přiblížila se větším sourozencům

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech letech na trhu se Audi A4 představuje ve zmodernizované podobě. Facelift přináší změny, které kopírují vývoj novějších modelů. Součástí je i sportovní verze S4 se vznětovým motorem.

Foto: Audi 5x

Audi A4 Avant po faceliftu v první edici

Článek

Současné vydání A4, interně označené jako B9, před čtyřmi lety vedlo docela jiný designový a filozofický pohled na vozy značky Audi. S příchodem větších modelů se u čtyř kruhů leccos změnilo, což nyní sedan a kombi střední třídy následují.

V oblasti designu exteriéru vidíme jiné nárazníky, vpředu s větší maskou chladiče. Světlomety pak svou grafikou odkazují na ostatní řady a ve standardu jsou s technologií LED. Za příplatek pak s vykrýváním okolního provozu, tedy Matrix technologií.

Foto: Audi

V edici First dostanete i logo na předním blatníku.

Foto: Audi

Zadní svítilny mají grafiku soudobých modelů.

Uvnitř jde spíše o poloviční změnu. A4 si ponechává stávající architekturu interiéru, do níž implementuje nový infotainment MMI Touch s úhlopříčkou 10,1 palce. Nechybí pokročilé funkce včetně propojení s městkou infrastrukturou a trvalým připojením na internet.

Foto: Audi

Ovládání klimatizace je stále mechanické, A4 tedy nedostala multimédia například z A6.

Foto: Audi

Nechybí verze Allroad (vlevo) vedle S4 a první edice.

Audi bude v době zahájení prodeje v Evropě nabízet šest přeplňovaných motorů. Rozsah jejich výkonů sahá od 110 kW (150 k) do 255 kW (347 k) – od 35 TFSI až po nové S4 TDI. O trochu později budou do nabídky zařazeny další dvě jednotky s přeplňováním turbodmychadlem: 30 TDI s výkonem 100 kW (136 k) a 35 TDI s výkonem 120 kW (163 k). Tři motory, nabízené v době příchodu na trh, jsou vybaveny částečně hybridním systémem (MHEV) s 12V elektrickou sítí.

Novinka bude na předních evropských trzích uvedena na podzim tohoto roku.

Foto: LL, Novinky

Audi A4 allroad quattro 3.0 TDI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám