Hlavní obsah

Aston Martin začne příští rok prodávat třímetrové auto

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Aston Martin zveřejnila nové fotografie svého připravovaného nejmenšího modelu. Ten dostal název Cygnet a technicky vychází z malé Toyoty iQ.

Článek

Britská značka Aston Martin je známá díky svým luxusním a sportovním vozům. Pro rok 2010 automobilka připravuje nejmenší model ve své nabídce, Cygnet. Ten sice v exteriéru i interiéru nese některé typické znaky Astonů, coby technický základ je nicméně použita Toyota iQ. Ta má následující rozměry: 2985 mm délka, 1500 mm šířka a 1680 mm výška.

V nabídce pro Toyotu iQ jsou dva benzínové motory (tříválec a čtyřválec s 68 a 100 k) se spotřebou paliva kolem 4 l / 100 km. Třetím je 90koňový turbodiesel.

Novinka s logem Aston Martinu je v podstatě převlečenou verzí Toyoty iQ. Malá Toyota je vůz o délce necelé tři metry, přičemž teoreticky může přepravit až čtyři cestující. Model iQ přichází s několika konstrukčními novinkami – kupříkladu  plochou palivovou nádrží pod podlahou vozu nebo asymetrickou palubní deskou.

I přes svou velikost dosáhla Toyota iQ na pětihvězdičkové hodnocení v nárazových testech organizace Euro NCAP.

Aston Martin Cygnet se bude prodávat výhradně stávajícím majitelům této britské značky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám