Hlavní obsah

Aston Martin bude spolupracovat s Lucidem na elektromobilech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Aston Martin bude pro své elektromobily, které aktuálně připravuje, čerpat z partnerství s americkým start-upem Lucid.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB12 (ilustrační foto)

Článek

„Pro své budoucí elektromobily tak získáme přístup k nejvýkonnějším a nejinovativnějším technologiím v rámci automobilového průmyslu,“ nechal se slyšet Lawrence Stroll, generální ředitel Aston Martinu.

Neznamená to však konec partnerství s automobilkou Mercedes-Benz. S tou Aston Martin stále spolupracuje na poli jak spalovacích, tak i elektrických pohonných ústrojí.

„Spolu s Mercedesem-Benz máme nyní dva prvotřídní dodavatele pro podporu interního vývoje a investic, které činíme, abychom naplnili strategii elektrifikace,“ pokračoval Stroll.

První elektromobil této britské značky se má objevit na trhu v roce 2026. Podle Marka Reichmana, šéfdesignéra značky, to bude nový produkt na nové platformě. V roce 2025 chce Aston Martin přivést na trh svůj první plug-in hybrid Valhalla a do roku 2026 má každá z modelových řad nabízet plug-in hybridní ústrojí.

Aston Martin odhalí plány na elektrifikaci. Chystá plug-in hybrid i bateriový elektromobil

AutoMoto

Nejvýkonnější sedan? Kalifornský Lucid Air Sapphire má tři elektromotory a 1200 koní

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám