Hlavní obsah

Aston Martin odhalí plány na elektrifikaci. Chystá plug-in hybrid i bateriový elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Aston Martin už 27. června poskytne podrobnosti o tom, jaké modely uvede na trh v příštích pěti letech. Potvrdil to předseda představenstva Lawrence Stroll s tím, že mezi modely budou plug-in hybridy i elektromobily.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Valhalla

Článek

Automobilku Aston Martin v následujících letech čeká velice náročné, ale také vzrušující období plné poznávání nových technologií nebo prodeje a propagace elektromobility. Právě ta by totiž, alespoň podle posledních informací, měla být hlavní složkou nového pětiletého plánu britské společnosti.

Už 27. června tuto strategii Aston Martin oficiálně odhalí, ale díky vyjádření předsedy představenstva Lawrence Strolla už nyní například víme, že první elektrický Aston dorazí na trh v roce 2026. Jednat se bude o zcela nové auto postavené na nové platformě s tím, že na ni neponese podíl partnerská firma Geely.

„Máme v mysli nové věci, nic, co by tu už bylo. Elektromobilita podle nás není jen pohon, ale dynamika. K vývoji jsme přistupovali vlastní cestou,“ uvedl technický šéf automobilky Roberto Fedeli.

Mimo elektromobily se Aston Martin podle Strolla zaměří také na plug-in hybridy, kterým miliardář hodně věří. Prvním takovým vozem bude supersportovní Valhalla, která byla představena už loni, ale na trh dorazí začátkem příštího roku. Mimo to ovšem Aston Martin nezapomněl ani na spalovací modely. Těch dorazí hned sedm a kompletně tak obmění portfolio firmy.

„Mojí vizí je, aby byl Aston Martin ultraluxusní značkou s vysokým výkonem a převzal marketing a technologie ze svého týmu formule 1,“ uvedl Stroll.

Aston Martin DB12 je novým vrcholem grand tourerů značky

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám