Hlavní obsah

Američan namontoval baterky místo světlometů. Policii neunikl

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruční svítilny nedokážou zastoupit světlomety auta, tím spíš, když v nich dochází baterie. Přesto právě takhle se vydal na cestu nejmenovaný řidič z amerického Washingtonu, uvedl web Fox News.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

V období krátkých dnů a dlouhých nocí nabývají světlomety na autě o to větší důležitosti. Řidič z amerického státu Washington si to velmi dobře uvědomoval, když se snažil opravit svůj poškozený Chevrolet Impala, ovšem provedení bylo poněkud nedostatečné - mírně řečeno.

Místo světlometů totiž instaloval baterky. Normální ruční svítilny; sice docela velké, jak ukazují fotografie zveřejněné na Twitteru s původem u tamní policie, ovšem taková oprava je z pohledu zákona nedostatečná. Tím spíš, když ve svítilnách jsou vybité baterie.

Řidič měl podle dostupných informací také uložen zákaz řízení. Tím spíš člověk musí přemýšlet, proč na sebe takhle hloupě upozornil policii, když už chtěl řídit bez řidičského oprávnění.

Američan si nakreslil registrační značku. Policisty neoklamal

AutoMoto

Americké předpisy co do osvětlení vozidla jsou dlouhodobě poměrně přísné. Léta se v USA používala výhradně světla typu sealed beam, která nemají výměnné žárovky a mění se jako celek včetně paraboly a skla. Zprvu byla výhradně kulatá - proto má také tolik starých amerických aut „mrkačky”, tedy výklopná nebo jinak schovaná světla, aby kulatá světla nenarušovala hranatý design auta - později i obdélníková.

Dnes kvůli zastaralým předpisům v USA není dovolená technologie LED Matrix. Je tedy samozřejmé, že baterky přilepené na rozbitou příď auta lepicí páskou nemůžou při policejní kontrole ani náhodou obstát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám