Hlavní obsah

Alfa Romeo plánuje další supersport už za tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo plánuje řadu projektů, jedním z nich je i nedávno odhalená moderní reinkarnace modelu 33 Stradale. Vždy ale uvedených vozů vyrobí nanejvýš nízké desítky. Nejbližší se má ukázat už v roce 2026.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 33 Stradale 2023 (Ilustrační foto)

Článek

Italská automobilka Alfa Romeo teprve nedávno odhalila historií inspirovaný sporťák 33 Stradale a už se pomalu chystá na další podobný vůz. Britskému webu Autocar to řekl Cristiano Fiorio, šéf strategických projektů značky.

Automobilka k práci na těchto projektech stvořila novou divizi, které se interně říká „bottega“ – italským slovem, které znamená „studio“ nebo „dílna“. Divizi vede právě Fiorio.

„První auto se ukázalo být opravdu dobrým cvičením pro nás, pro fanoušky i pro zákazníky. Chceme pokračovat,“ nechal se slyšet šéfdesignér Alfy Romeo Alejandro Mesonero-Romanos. Potenciální zákazníci, kteří měli možnost se vyjádřit už dříve k vozu, z nějž se stala novodobá 33 Stradale, mohli říct svůj názor i k druhému plánovanému konceptu.

„Zeptali jsme se jich: ‚Možná budete zákazníky toho dalšího. Jaké auto bychom měli udělat?‘“ řekl Mesonero-Romanos. Velkým favoritem je podle něj model Giulia TZ z roku 1963 s „useknutou“ zádí, nazývanou Coda Tronca. Dalšími možnostmi jsou Alfa Romeo Montreal nebo Giulietta SZ.

„Musíme udělat něco, co klienti dobře přijmou,“ dodal Fiorio a doplnil, že cokoliv jeho divize postaví, bude vždy omezeno na pár vyrobených kusů – nanejvýš padesát.

Alfa Romeo má opět svůj supersport. Zaujme retro designem, může být i elektromobilem

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám