Hlavní obsah

Alfa Romeo Milano se ukazuje v maskování, dorazí v dubnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská značka Alfa Romeo chystá premiéru svého vůbec prvního elektromobilu. Kompaktní SUV Milano se ukáže 10. dubna, k vidění jsou zatím alespoň oficiální fotografie maskovaných prototypů.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano

Článek

Snímky ukazují maskovaný prototyp crossoveru, který jezdí na stejné platformě e-CMP jako spřízněné modely koncernu Stellantis, jako je Peugeot e-2008 a Jeep Avenger. Je těžké rozeznat detaily přední části, ale lze například vidět, že kliky zadních dveří jsou v rámu dveří vedle C-sloupku.

Přestože Alfa Romeo Milano sdílí platformu a podvozek s ostatními vozy Stellantisu, značka slibuje, že bude poskytovat nejlepší ovladatelnost ve své třídě, „extrémně přesné“ řízení a vysokou úroveň přilnavosti.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano

Automobilka dosud nezveřejnila seznam pohonných jednotek, ale očekáváme, že elektrická verze dostane stejnou baterii o kapacitě 54 kWh jako Peugeot e-2008 a měla by se přiblížit dojezdu tohoto vozu, tedy 406 km na jedno nabití.

Na rozdíl od Peugeotu s výkonem 156 koní však bude nabízena s pohonem všech kol. Peugeot nabízí elektrické i spalovací pohonné jednotky. Alfa Romeo také využije flexibilitu platformy a na některých trzích nabídne hybridní motory, není však dosud jasné, zda tomu tak bude i v Česku.

Alfa Romeo odhalila jméno nového modelu. Milano bude městský crossover

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám