Hlavní obsah

Alfa Romeo Milano se nesmí vyrábět v Polsku, tvrdí italský ministr. Důvod překvapí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobky s italsky znějícími názvy se nesmí vyrábět mimo Itálii, říká zákon, který připomněl italský ministr Adolfo Urso. Polská výroba však znamená, že se Alfa Romeo Milano bude moci prodávat levněji.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano

Článek

Čerstvě představený crossover Milano italské značky Alfa Romeo se má vyrábět v Polsku jako jediná alfa vyráběná mimo Itálii. To se ovšem nelíbí italskému ministru ekonomického rozvoje Adolfovi Ursovi.

„Auto pojmenované Milano se nemůže vyrábět v Polsku,“ řekl s odkazem na zákon proti produktům, které mají italsky znějící jména, ale nejsou ve skutečnosti italské. „Tento zákon uvádí, že nelze dávat indicie, které budou plést spotřebitele. Takže auto pojmenované Milano se musí vyrábět v Itálii. Jinak je to zavádějící a to je zakázané,“ dodal.

Polská výroba milana má ovšem jednoduchý důvod – nižší cenu, a to nijak marginálně. Výroba v Polsku ušetří na prodejní ceně okolo 10 tisíc eur (253 tisíc korun), alespoň podle generálního ředitele Stellantisu Carlose Tavarese.

„Kdyby se milano vyrábělo v Itálii, ceny by začínaly na 40 tisících eur (1,01 milionu korun) místo 30 tisíc eur (760 tisíc korun), což by omezilo tržní potenciál,“ řekl Tavares.

Konkrétně Ursovo tvrzení automobilka nekomentovala. V minulosti po italské vládě žádala incentivy k výrobě aut v Itálii, ovšem bez valného úspěchu. Přesto se koncern rozhodl zvýšit roční produkci aut v Itálii ze 750 tisíc na milion kusů.

Alfa Romeo ukázala svůj první elektromobil. Milano ale může mít i spalovací motor

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám