Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá malý crossover, jeho název byl zveřejněn netradičním způsobem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod modelem tonale nabídne italská značka ještě jeden menší crossover. Indicie zveřejněné na sociálních sítích napovídají, že půjde o Alfu Romeo Brennero.

Foto: Alfa Romeo

ilustrační foto

Článek

Italská automobilka se na sociálních sítích podělila o krátký klip s následujícím popiskem: „Možná jsme to celou dobu věděli.“

Odkazuje na všechny dosavadní zvěsti o tom, že model segmentu B dostane název „Brennero“. Pokud jde o samotné video, obsahuje několik GPS souřadnic, z nichž jedna dále odkazuje na jméno modelu.

Zatímco některé GPS souřadnice ukazují na muzeum Arese, okruh Balocco a průsmyk Stelvio, čtvrtá je pro Brennerský průsmyk. Je to jeden z nejníže položených průsmyků v Alpách, dlouhý něco málo přes 50 kilometrů a vede ze Sterzingu v Jižním Tyrolsku v severní Itálii do rakouského Innsbrucku.

Větší tonale a stelvio od Alfy Romeo jsou také pojmenovány po horských průsmycích v Alpách, takže dává smysl, aby nový člen zvolil stejnou strategii.

Uvedení nového malého crossoveru je plánováno na začátek roku 2024 a bude v podstatě sourozencem Jeepu Avenger a Fiatu 600.

Brennero se má stát vůbec prvním elektromobilem Alfy Romeo. Zmíněné dva modely se primárně prodávají jako elektromobily, ale jsou k dispozici také s mild-hybridním tříválcovým benzínovým motorem.

Speciální edice barví kompletní portfolio Alfy Romeo do italské trikolory

AutoMoto

Za volantem plug-in hybridní Alfy Romeo Tonale: Zaujme nejen dynamikou

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám