Hlavní obsah

ADAC provedl nárazový test auta se stromečkem na střeše

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý autoklub ADAC provedl netradiční nárazový test, při kterém byl na střeše automobilu upevněn vánoční stromeček. Závěry testu jsou logické: špatně upevněný stromek je nebezpečím pro chodce, ostatní účastníky provozu, ale i pro samotnou posádku auta.

Článek

Jedle – raketa, tak nazval ADAC špatně zajištěný vánoční stromeček na střeše vozidla. Technici použili 30 kilogramů těžkou jedličku (což je na vánoční stromky bezpochyby nadprůměrná hodnota), se kterou rychlostí 50 km/h nabourali. Stromek byl zajištěn hodně ledabyle – pomocí pružné gumy, která byla háčkem zachycena na střešním nosiči. ADAC test neprovedl se sériovým autem, ale pouze se skeletem Opelu Astra.

Situace po nárazu se tedy dala očekávat – špatně zajištěný stromek po prudkém nárazu vyletěl ze střechy. Při druhém pokusu použili technici popruhy, stromek se při nárazu pohnul jenom minimálně a co je důležité, zůstal bezpečně připevněn na střeše. Lepší je i otočení stromku kmenem k přednímu sklu, protože tak méně vadí ve výhledu řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám