Hlavní obsah

160 odstíny z individuálního programu už mohou být nalakována i dvě nejmenší BMW

BMW řady 1 a 2 Gran Coupé mohou být nově lakovány ve 160 odstínech v rámci programu Individual, který se do běžné kompaktní třídy dostává vůbec poprvé.

Foto: BMW

BMW řady 1 v laku Individual

Článek

Závod v Lipsku začal v pondělí s výrobou individuálně lakovaných kompaktů BMW. Pokud tak zákazníkům nestačí běžný vzorník, mohou za příplatek zvolit z opravdu pestré palety. Podobně jako už tradičně u větších modelových řad.

Může za to rozšířená lakovna v továrně. Mimo jiné byly integrovány nové systémy přívodu barev a nový prostor pro míchání. Lakovna nyní může lakovat pět vozů denně barvami z řady Individual.

Test BMW M135i: Praktičtější, efektivnější. Ale o výjimečnost přišel

AutoMoto

„Integrace nových speciálních laků znamená pro tým lakovny další servisní a kontrolní práce v porovnání s tím, co je potřeba pro standardní povrchové úpravy,” stojí v prohlášení.

Některé procesy, jako je například schvalování, již nelze provádět automatizovaně a musí se místo toho provádět ručně. I proto byl tým lakovny rozšířen.

První jízda s BMW 220d GranCoupé: Stylovka, která potěší i v zatáčkách

AutoMoto

„U matných povrchových úprav je tento proces obzvláště časově náročný a složitý, protože vady nelze odstranit běžným způsobem, který se používá u lesklých povrchových úprav. Jen příprava vozu před lakováním v případě matných laků trvá o 30 minut déle,” uvádí zástupci závodu.

Automobilka tvrdí, že dodací lhůta pro speciální povrchové úpravy v preferované barvě Individual je přibližně deset týdnů. Zákazníci si mohou vytvořit i vlastní barvy, které budou speciálně namíchány a použity pouze na jejich voze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám