Hlavní obsah

120 ghostů v moderní edici připomíná výročí značky Rolls-Royce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka z anglického Goodwoodu prezentuje další limitovanou edici pro menší ze svých limuzín, model Ghost. S označením Prism vznikne jen 120 ghostů, na oslavu 120. výročí Roll-Royce.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Ghost Prism

Článek

Rolls-Royce se v oblasti individualizace pouští do jedinečných úprav standardních modelů, nebo klidně do zcela odděleného modelu za stovky milionů určeného jen pro několik klientů. Jinou cestou jsou limitované edice standardní nabídky, které jsou tvořeny vždy na určité téma.

To je případ 120 vozů Ghost Prism. Podle automobilky čerpá inspiraci ze světa moderního designu, představuje tmavé, neutrální tóny s prvotřídní povrchovou úpravou, které jsou protkány odvážnými tahy nápadných barev, čímž mají vytvářet nadčasové pojetí luxusu.

Model se představuje v šedé barvě laku Gunmetal a má povrchovou úpravu s využitím minerálních složek. Lak vzniká náročným desetistupňovým procesem, při kterém se pečlivě nanášejí čtyři vrstvy barvy a poté se ručně leští po dobu 16 hodin.

Namísto klasické, hluboce leštěné nerezové oceli jsou maska chladiče a lesklé prvky na zádi vyvedeny v kouřově černošedém odstínu Burnout s vysokým leskem. Aby se dosáhlo tohoto efektu, musí umělečtí řemeslníci značky každý kus kovu ručně připravit: nejprve se na díl použije lehké brusivo, které zajistí dokonalé přichycení odolného základního nátěru, a na něj se nanesou čtyři vrstvy barvy.

Po vytvrzení jsou lakované díly individuálně leštěny, aby se zajistilo, že odpovídají vysokému lesku karoserie. Lesklou černou povrchovou úpravu mají i přední nárazník a boční části.

Klienti si mohou vybrat ze čtyř nápadných doplňkových barev – tyrkysové Turchese, oranžové Mandarin, žluté Forge nebo červené Phoenix. Zvolená barva pro zvýraznění je použita na nárazníku, brzdových třmenech a linii karoserie.

Detaily barev se promítají i do interiéru, včetně 1 040 barevných „hvězd“ v zakázkovém provedení prosvětleného stropu – každý svítící bod je individuálně zasazen v koženém perforovaném potahu.

Technicky vůz vychází ze standardně nabízené limuzíny Ghost druhé novodobé generace, využívá tedy platformu Architecture of Luxury a dvanáctiválec 6,75 litru se dvěma turbodmychadly.

Test Rolls-Royce Ghost Black Badge: Temné alter ego

Testy

Speciální edice Rolls-Royce Ghost je inspirována zatměním Slunce

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám