Hlavní obsah

Policie vyslechla matku zavražděných dětí ze Svitavska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Stav matky čtyř dětí, jejichž těla byla v pátek nalezena v domě v obci Široký Důl na Svitavsku, se v sobotu natolik zlepšil, že mohla být přeložena z traumatologie na jiné oddělení. Právu to oznámila mluvčí pardubického policejního ředitelství Eva Maturová. Podle televize Nova již pardubičtí kriminalisté provedli prvotní výslech.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Před vrata, za nimiž došlo v pátek k tragédii, nosí lidé svíčky a plyšové hračky.

Článek

„O víkendu další informace poskytovat nebudeme, až v pondělí, společně s dozorující státní zástupkyní, pravděpodobně zveřejníme o případu další údaje,“ uvedla Maturová v sobotu v podvečer.

Žena žila se svým druhem před přistěhováním do Širokého Dolu v Pusté Rybné, malé vesnici, vzdálené asi osm kilometrů vzdušnou čarou od místa činu. Právu to potvrdila tamní starostka Helena Pazderová (nezávislá). „Znala jsem je, ale vzhledem k tragičnosti případu nebudu podávat informace,“ řekla s omluvou.

Mluvčí pardubického policejního ředitelství Eva Maturová řekla, že ohledání místa činu skončilo v pátek v 18 hodin, dům je zapečetěn a nikdo do něj nesmí.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Dveře do domku jsou opatřené policejní pečetí.

„Pokud ale bude potřeba, kriminalisté se tam vrátí,“ uvedla a připomněla, že ze strany dozorující státní zástupkyně je na případ vydáno přísné informační embargo.

Lidé v obci je neznali

Těla čtyř dětí byla nalezena v pátek kolem poledne v tratolišti krve. Byly na nich stopy po škrcení a bodnořezných ranách. Spolu s nimi byla na místě nalezena i těžce zraněná žena. Policii upozornil druh ženy. Podle zjištění záchranářů se žena pokoušela pořezat a poté oběsit na trámu, škrtidlo však povolilo a ona se zřítila z pětimetrové výšky.

Věk nalezených dětí se pohybuje od dvou měsíců do osmi let, jak uvedla ČT. Podle původních informací mělo nejstarší dítě deset let. Vzhledem k počátku vyšetřování je policie na podrobné informace skoupá, příčiny tragédie by mohl osvětlit až výslech jejich matky, která je z činu podezřelá.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Dům, kde byly nalezeny oběti činu, stále střeží policie.

Skrovné jsou také informace od sousedů, rodina se tam přistěhovala teprve krátce před incidentem a lidé ji ještě nestačili poznat.

Reklama

Výběr článků

Načítám