Hlavní obsah

Napadená těhotná žena v Hradci Králové ukousla útočníkovi jazyk

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Na Slezském předměstí v Hradci Králové napadl v úterý dopoledne 49letý muž těhotnou 30letou ženu s batoletem. Povalená žena mu ukousla část jazyka, po čemž útočník utekl. Policisté ho zadrželi v nemocnici, kam ho převezla se zraněním sanitka.

Článek

Mladý muž volal po půl desáté na linku 158 s tím, že před deseti minutami byla jeho žena přepadena mezi ulicemi Lužická a Na Střezině, kde šla v pokročilém stadiu těhotenství s kočárkem s batoletem po stezce pro chodce a cyklisty.

Muž lékařům řekl, že mu jazyk ukousl pes.
mluvčí policie

„Žena náhle uslyšela hlasitý výkřik pozor kolo a vzápětí ucítila náraz. Neznámý muž, jedoucí na jízdním kole, měl ženu s batoletem na kočárku povalit na zem a začít ji na zemi hrubě osahávat. Při útoku měla napadená ukousnout útočníkovi kus jazyka, což zřejmě vedlo pachatele k tomu, že svého jednání zanechal a z místa činu utekl,“ řekla mluvčí policie Lenka Burýšková.

Operační důstojník policie na místo vyslal hlídky, informaci předal i městským strážníkům a začal současně obvolávat zdravotnická zařízení, včetně rychlé záchranné služby. Právě tady se mu dostalo zpětné informace, že skutečně sanitka muže s tímto zraněním převáží do královéhradecké Fakultní nemocnice.

„Muž lékařům řekl, že mu jazyk ukousl pes. Policisté na nic nečekali a na podezřelého muže si počkali přímo v areálu nemocnice, když vystupoval ze sanitky. Jak své zranění i motiv útoku vysvětlí policistům, uvidíme v následujících hodinách,“ doplnila mluvčí.

„Lékaři zastavili krvácení a jazyk sešili. Hospitalizace zraněného nebyla nutná,“ uvedl náměstek ředitele nemocnice Zdeněk Tušl. Lékařské vyšetření musela vyhledat i napadená žena, včetně batolete. Ani v tomto případě však nebyla hospitalizace nutná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám