Hlavní obsah

Motorkář si při nehodě vážně poranil páteř

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý havaroval v obci Velké Hoštice na Opavsku sedmadvacetiletý motocyklista. Po nehodě ho s vážným poraněním páteře transportoval vrtulník do nemocnice. Novinkám to potvrdil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zraněného motorkáře přepravil do nemocnice vrtulník.

Článek

„Sedmadvacetiletý muž byl po havárii při vědomí, utrpěl však vážné poranění páteře. Opavské posádky, které na místě zasahovaly, jej prvotně ošetřily a na místním hřišti pak předaly kolegům z LZS (Letecké záchranné služby, pozn. red.). Pacienta ve vakuové matraci letečtí záchranáři následně šetrně přepravili na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl Humpl.

„Osmačtyřicetiletá žena utrpěla na pracovišti poranění hlavy a hrudníku, její stav shledal zasahující lékař jako život ohrožující. Pacientce bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit ji k umělé plicní ventilaci,“ konstatoval mluvčí moravskoslezských záchranářů.

„Po provedení život zachraňujících úkonů a podání léků záchranáři postiženou přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám