Hlavní obsah

Mladého Brita zadrželi kvůli útoku na stránky CIA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský Scotland Yard spolu s americkou FBI zadržely v úterý v anglickém Wickfordu 19letého Ryana Clearyho. Je podezřelý z hackerského útoku na stránky CIA a britského Úřadu pro vážný organizovaný zločin (SOCA), potvrdila britská Metropolitní policie BBC. FBI zásah nekomentovala.

Článek

Scotland Yard neuvedl, zda je zásah reakcí na akci hackerské skupiny LulzSec, které nedávno napadl mnoho stránek v USA a v Británii. Jen řekl, že teenager byl zadržen kvůli nedávným útokům DOS (odepření služby většinou pro zahlcení stránek).

Počítač zadrženého je také zkoumán, zda nebyl použit při útocích na stránky společnosti Sony.

„Zadržení bylo provedeno po vyšetřování útoků po síti typu DOS na mezinárodní obchodní a zpravodajské služby, u nichž se předpokládalo, že je podnikla stejná hackerská skupina. Prohlídka na adrese v essexském Wickfordu v noci přinesla značné množství materiálu. Jeho zkoumání pokračuje,“ řekl mluvčí Scotland Yardu.

Mladík byl zatčen v 3:30 ráno.

Členové LulzSec nejprve napadli americké vysílací stanice PBS a Fox a firmy vyrábějící hry. Na twitteru ale uvedli, že mají zájem napadnout vládní stránky a získat tajné dokumenty. LulzSec jsou podezřelí z útoku na stránky CIA, Sony a NHS. [celá zpráva]

LulzSec soupeří se skupinou Anonymous, které podnikla útoky na společnosti, které odmítaly spolupracovat s WikiLeaks.

Reklama

Výběr článků

Načítám