Hlavní obsah

V Číně popravili studenta hudby, ubodal ženu, kterou srazil při autonehodě

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Číně v úterý popravili 21letého studenta hudby, jenž ubodal cyklistku, kterou zranil při nehodě. K trestu smrti byl odsouzen v dubnu, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně popravili studenta, který k smrti ubodal matku dvouletého synaVideo: Reuters

 
Článek

Jao Ťia-sin ubodal loni v říjnu 26letou matku dvouletého chlapce Čchang Miao, kterou zranil při dopravní nehodě. Bál se, že by po něm servírka chtěla odškodné a že by mohla ohlásit nehodu na policii. Žena utrpěla při kolizi jen lehká zranění, Jao ji ale osmkrát bodnul nožem a uprchl z místa nehody.

O čtyři dny později se sám vydal do rukou policie. Na stanici ho doprovázeli rodiče, kteří pracovali v zbrojním průmyslu.

Přestože se přiznal, dostal 22. dubna nejvyšší trest. U soudu nebyl pokorný, mimo jiné prohlásil, že se bál, že "s venkovankou bude těžké pořízení".

Foto: Reuters

na smrt odsouzený čínský student hudby Jao Ťia-sin, který ubodal ženu po autonehodě.

Případ nejvyšší soud označil za odporný. Roznítil jiskřivou debatu ohledně morálních hodnot „bohaté druhé generace“, jak se říká dospívajícím dětem rodičů, kteří těží z ekonomické prosperity země v poslední dekádě.

Podobný případ není ojedinělý. Řidiči se často zbavují obětí dopravních nehod. Jeden záměrně přejel šestiletou holčičku, kterou srazil. Další se po hodině vrátil na místo, kde srazil žebračku, a přejel ji ještě jednou, aby proti němu nemohla svědčit. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám