Hlavní obsah

Smog dusí i střední Čechy, na Ústecku musejí podniky omezit výrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozptylové podmínky v České republice se v pátek silně zhoršily a situace se hned tak nezlepší. Nadlimitní množství polétavého prachu naměřili meteorologové už i ve středních Čechách. Vážná je dál situace na Ústecku a v Moravskoslezském kraji.

Článek

Limity na poletavý prach jsou překročeny v Praze, Berouně, Kladně i Příbrami. Špatná je situace na některých místech v Plzni.

Mnohanásobně jsou limity překročeny v Ostravě, Studénce nebo v Bohumíně.

Vůbec největší koncentrace prachu ale meteorologové naměřili v Mostě. Ve vzduchu je ho 265 mikrogramů na metr krychlový, přičemž limit je 50 mikrogramů.

"Rozptylové podmínky zůstanou nepříznivé a situace se bude zhoršovat," sdělil Novinkám mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Při překročení 150 mikrogramů během 24 hodin se vyhlašuje stav regulace. To znamená, že největší podniky musí omezit výrobu. Situaci zhoršuje oblačné počasí a bezvětří. Regulace je nyní vyhlášena na Ústecku a Ostravsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám