Hlavní obsah

V Klokočné zbili odstupujícího starostu

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokočná
Aktualizováno

V Klokočné, v malé obci na východ od Prahy, bylo v pondělí v noci rušno. V budově tamního obecního úřadu se strhla rvačka, po níž bývalý starosta Otakar Šebek (nezávislý) skončil v nemocnici. Podle manželky ex-starosty jejího muže zbili bývalí zastupitelé obce, kteří nebyli v nedávných volbách zvoleni.

Článek

Šebek má po incidentu zlomené žebro a klíční kost. Co se v místnosti obecního úřadu v noci odehrálo, líčí obě strany jinak.

„Případ policie šetří, momentálně se provádějí výslechy,“ řekla Novinkám v úterý dopoledne policejní mluvčí Prahy-venkov Markéta Johnová.

"Bránil jsem se, vrhli se na mě," řekl  Šebek v nemocnici a ukázal svoje šrámy a monokly.

Podle Šebka mělo každé pondělí zastupitelstvo jednání, to poslední se ale protáhlo, on vešel do místnosti a byl podle svých slov napaden. "Motivy byly osobní, nezkousli prohru ve volbách," řekl Šebek.

Podobně hovořila také ex-starostova manželka. „Můj muž s nimi nikdy žádné hry nehrál,“ řekla Novinkám Stanislava Šebková.

Místostarosta Bártek: žádné hry jsme nehráli, začal to Šebek

Místostarosta Bártek tuto verzi ale striktně popírá. "Sedělo nás několik bývalých zastupitelů na úřadě, kde jsme se ještě bavili o novém vodovodu. Zůstali jsme tam pak jen já s kolegou, pak přišel Šebek a začal hulákat, co tam děláme. Šebek poté kolegu praštil a začal do něj kopat, ten se bránil, já se pokoušel je od sebe odtrhnout," popisuje s tím, že kolega má vyražený zub.

"Šebek pak utekl. Nevím, kdo volal policii. Rozhodně to ale nevzniklo z toho, že bychom nezvládli nezvolení nebo hráli nějaké hry. Politika dole není o hrách, ale o práci," řekl Novinkám Bártek.

Na incident Novinky v úterý ráno upozornil nově zvolený zastupitel Petr Dvořák (nez.).

Všichni tři účastníci incidentu byli po několik let členy vedení obce, Bártek se svým kolegou, který se aktivně účastnil rvačky, v právě uplynulých volbách do zastupitelstva obce neúspěšně kandidovali, dosluhující starosta Šebek se již voleb nezúčastnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám