Hlavní obsah

Letadlo NATO zaútočilo na afghánské policisty, sedm jich zahynulo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Sedm afghánských policistů ve čtvrtek zahynulo, když na auto, ve kterém jeli, zaútočil letoun NATO a zasáhl jej. O útoku informovala agentura DPA. Letadlo zaútočilo na severu země v provincii Kunduz. Jeden policista byl při útoku zraněn.

Foto: Omar Sohnani, Reuters

Afghánští policisté při akci proti Tálibánu

Článek

Velitel afghánské policie v provincii Kunduz Abdul Kajúm uvedl, že afghánské síly a vojska NATO zahájily ráno společnou operaci proti radikálům z Tálibánu v oblasti Imám Sáhib. „Během této operace tryskové letadlo NATO zasáhlo policejní auto a zabilo sedm policistů,“ řekl Kajúm německé tiskové agentuře DPA.

“Některá z těl byla roztrhaná na kusy a nedají se identifikovat,“ sdělil Abdul Latíf, který v místě žije a při útoku ztratil bratra.

Člen provinční rady Sofi Nazikmir uvedl, že vesničané spatřili, jak vojenské letadlo vypálilo raketu na policejní auto.

Mluvčí NATO sdělil, že se incident vyšetřuje. Podle časopisu Der Spiegel o letecký útok požádaly americké speciální jednotky. Podobné případy značně komplikují vztahy mezi NATO a Afghánci.

V provincii Hílmand právě probíhá rozsáhlá operace s cílem vytlačit Tálibán z města Mardžáh. [celá zpráva]

Při této ofenzivě už bylo omylem zabito dvanáct civilistů včetně šesti dětí, když raketa vypálená z raketometu minula cíl. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám