Hlavní obsah

Mladík přežil pád z 12. patra

Novinky, ČTK, pno, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha / Karviná
Aktualizováno

Dva vážné úrazy po pádu z výšky zaměstnaly v úterý a ve středu záchranáře v Praze a Bohumíně na Karvinsku. V metropoli se při odklízení sněhu ze střechy zřítil ve středu 60letý muž, v Bohumíně chtěl v úterý muž ukončit život skokem do hloubky. Oba muži jsou ve vážném stavu v nemocnici.

Článek

Pád z 12. patra panelového domu přežil v úterý odpoledne v Bohumíně na Karvinsku dvacetiletý mladík. Podle policie se pokusil spáchat sebevraždu. Tělo dopadlo na hromadu sněhu před domem. "Sníh pravděpodobně náraz ztlumil," řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Mladík utrpěl vážné poranění hlavy

„Myslela jsem si, že ze střechy asi spadl sníh nebo rampouchy. Když jsem se podívala z okna, viděla jsem ho ležet ve sněhu. Kolem se hned seběhla spousta lidí, kteří volali záchranku,“ řekla prodavačka z bufetu v suterénu. Dodala, že mladík byl z bezvědomí a z uší mu tekla krev. „Přikryla jsem ho dekou a za chvíli přijela sanitka,“ dodala.

Foto: Aleš Honus, Právo

Při pohledu do nejvyššího patra, odkud mladík skočil, se člověku zatočí hlava.

Mluvčí záchranky Lukáš Humpl řekl, že u pacienta lékař zjistil vážné poranění hlavy a nohou. „Mladý muž byl v ohrožení života. bylo nutno zajistit umělou plicní ventilaci, zafixovat postiženého krčním límcem a uložit ho do vakuové matrace,“ řekl Humpl s tím, že do péče ostravských lékařů ho záchranáři předali patnáct minut po osmnácté hodině.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mladý sebevrah dopadl do hromady sněhu před panelovým domem.

Mladý muž je nyní v ostravské fakultní nemocnici. "Zdravotní stav pacienta je velmi vážný. V současné době ale stabilizovaný," uvedl mluvčí zdravotnického zařízení Tomáš Oborný.

Policie událost vyšetřuje jako sebevraždu. "Mladík byl v bytě sám. Cizí zavinění jsme vyloučili. Motiv jeho činu zatím neznáme, dopis na rozloučenou nezanechal," uvedla Viačková.

Muž se zřítil ze střechy při odklízení sněhu

Před polednem zasahovaly posádky pražské záchranné služby v Libeňské ulici Za Vodárnou, odkud byl zdravotníkům hlášen pád muže ze střechy.

„Po akutním ošetření na místě byl 60letý muž, který spadl při úklidu sněhu z výšky asi tří metrů, s vážným zraněním hlavy předán do následné péče pohotovosti vinohradské nemocnice,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Reklama

Výběr článků

Načítám