Hlavní obsah

Na silnici ze Slaného do Prahy se staly dvě hromadné nehody

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hromadná dopravní nehoda sedmi vozidel se stala v pondělí dopoledne na rychlostní silnici mezi Slaným a Prahou ve středních Čechách. Automobily se střetly u sjezdu na Knovíz na Kladensku. Dva lidé byli zraněni. Další nehoda se stala nedaleko, tam se srazilo nejméně pět vozů.

Článek

"Dva pacienti byli ošetřeni a ponecháni na místě. Naštěstí to byly hlavně plechy," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková k první nehodě. Karamboly se staly na desátém a sedmnáctém kilometru směrem na Prahu.

Kvůli převrácenému kamiónu stála D11

Nehoda dodávky ochromila v pondělí ráno provoz také na dálnici D11 spojující Prahu a Hradec Králové. Karambol se stal před půl devátou směrem na Prahu na sedmém kilometru. Provoz musel být zastaven, později byl uvolněn jeden jízdní pruh.

Centrum dopravních informací informovalo, že se nehoda stala na 6,5. kilometru dálnice mezi Praskačkou a Jirny v Praze - východ. Havarovala dodávka, která se převrátila na bok. Na místě zasahují záchranáři a policisté. Dodávka se převrátila na bok a vysypalo se z ní na vozovku pečivo, které převážela.

Další nehoda se stala o třicet kilometrů dál, také ve směru na Prahu. I zde havarovala dodávka, která narazila do středových svodidel, zablokovaný zůstal levý jízdní pruh. Řidič nejspíš nezvládl svůj vůz na zasněžené dálnici.

Řidiči měli problémy po celé zemi

Na silnicích v Karlovarském kraji ležel po nočním sněžení sníh rozbředlý po chemickém ošetření. I když teploty v noci neklesly tak hluboko pod nulu jako o víkendu, silnice mohou namrzat, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Všechny silnice v Ústeckém kraji jsou sjízdné, ale silničáři na většině z nich doporučují jezdit se zvýšenou opatrností. Na mnoha silnicích totiž leží uježděná vrstva sněhu. V terénu mají v současnosti silničáři všechny dostupné pluhy a sypače.

V Moravskoslezském kraji se na některých místech tvoří sněhové jazyky. Opatrní by měli být řidiči především na Bruntálsku a Opavsku. Zřejmě smyk ráno dostal i řidič autobusu v Hlučíně na Opavsku, který po vyjetí ze zastávky narazil do stromu.

Se zbytky rozbředajícího sněhu na silnicích musejí dnespočítat motoristé v Olomouckém kraji. Na severu regionu je místy vrstva nového sněhu. Dopravu mohou ztížit i sněhové přeháňky, silničáři proto doporučují řidičům jízdu se zvýšenou opatrností.

V Jizerských horách a západních Krkonoších stále silně mrzne, na Jablonecku a Jilemnicku dopravu komplikují sněhové přeháňky a náledí. Silničáři proto radí jezdit se zvýšenou opatrností a vyjíždět jen se zimní výbavou.

V horských oblastech Trutnovska v noci na pondělí připadlo až 15 centimetrů sněhu, nový sníh napadl také v ostatních oblastech Královéhradeckého kraje. Všechny silnice v kraji jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné, vyplývá z informací silničářů.

Ve středních Čechách místy komplikuje jízdu uježděný sníh. Opatrní by měli být zejména řidiči na silnicích druhé a třetí třídy na Rakovnicku. Vrstva nového sněhu může překvapit motoristy na Příbramsku, informují dispečinky krajské správy a údržby silnic.

V Pardubickém kraji se ráno mohou tvořit sněhové jazyky. Silničáři nabádají motoristy k opatrnosti v regionech Lanškrouna, Hlinska, Ústí nad Orlicí, Svitav a Vysokého Mýta. Vyplývá to z informací krajských silničářů.

Silnice ve Zlínském kraji jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Komunikace pokrývají většinou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, na cestách nižších tříd na Vsetínsku a na Zlínsku leží vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Zejména do horských oblastí by proto řidiči neměli vyjíždět bez zimní výbavy.

Silnice na Vysočině jsou po ránu sjízdné, na Žďársku však řidičům ztěžují jízdu sněhové přeháňky. Kvůli srážkám je tam také snížená viditelnost. Na silnicích na území kraje leží většinou ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Jízda proto vyžaduje zvýšenou opatrnost, doporučují silničáři. Dálnice je sjízdná bez omezení, většinou je mokrá po chemickém ošetření.

Jen se zvýšenou opatrností jsou sjízdné silnice na jižní Moravě. Hlavní tahy jsou většinou po chemickém posypu holé a mokré, na cestách druhých a třetích tříd, které mohou být ošetřovány kvůli ochraně přírody jen posypem, leží až třícentimetrová vrstva uježděného sněhu.

Na jihočeských silnicích připadl přes noc nový sníh. Na Churáňově ho leží 23 centimetrů a na severozápadě kraje kolem čtyř centimetrů. Všechny silnice jsou podle informací z dispečinku správy a údržby silnic s opatrností sjízdné. Na vozovkách udržovaných chemicky je místy rozbředlá vrstva sněhu, jinde jsou mokré, anebo vymrzlé.

Reklama

Výběr článků

Načítám