Hlavní obsah

Dálnici D1 blokovala před Vyškovem havárie kamiónu

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 225. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov narazil kamión do mostního pilíře. Nehoda se stala v pátek krátce před šestou hodinou ráno. Hasiči z kamiónu vyprostili 57letého těžce zraněného řidiče.

Článek

"Událost byla nahlášena v 5:55," řekl Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Na místě vedle hasičů zasahovala i záchranná služba.

Kamión narazil do mostního pilíře a hasiči museli 57letého těžce zraněného řidiče z kabiny vystříhat za pomoci hydraulických nůžek. Příčiny nehody šetří policie.

„Muž, který kamion řídil, utrpěl středně těžké, velmi bolestivé zranění, tříštivou zlomeninu nohy. Už během zásahu hasičů jsme zahájili jeho ošetřování. Byl převezen do nemocnice Vyškov,“ řekla Právu tisková mluvčí zdravotní záchranné služby JMK, Barbora Zuchová. 

Podle sdělení primáře chirurgického oddělení vyškovské nemocnice, Františka Jagoše, šlo o otevřenou zlomeninu pravého bérce. „Řidiči jsme poskytli nezbytnou péči a vrtulník ho odvezl do brněnské úrazové nemocnice,“ vyjádřil se k události Jagoš.  

Provoz na dálnici byl sveden do levého jízdního pruhu. "Zákrok jsme ukončili před půl desátou," doplnil Haid. Podle informací ÚAMK platilo omezení na dálnici i po půl jedenácté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám