Hlavní obsah

Svádění může začít už v kuchyni díky přírodním afrodiziakům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naučné slovníky říkají, že afrodisiakum je látka podporující milostnou touhu a sexuální apetit. Věda praví, že energii rychle organismu dodají cukry, lehce stravitelné tuky a dráždivé chuti. Lidé odpradávna vyhledávali prostředky a pokrmy, které by zvýšily jejich milostnou výkonnost. Přírodních povzbuzovadel lásky je celá řada.

Článek

Už staří Řekové poznali afrodiziakální kuchyni, tedy jídla, která vyvolávala erotické vášně. Říká se, že řecká bohyně Afrodita (odtud název afrodiziakum) uměla připravovat nápoj lásky, a tento odvar dávala vypít svým milencům, aby je přivedla k milostnému šílenství. A protože se Afrodita zrodila z moře, připisují se afrodiziakální účinky právě darům moře.

První zmínka o afrodiziacích byla zaznamenána na lékařských papyrusech, které sice nejsou označeny žádným datem, ale má se za to, že pochází někdy z let 2200 až 1700 před naším letopočtem. Antická řecká literatura je plná vyprávění o milostných vášních z jídel a staří Římané, kteří zdědili řeckou kulturu, na tuto tradici jen navázali.

A tato tradice je živá dodnes. Psychologické spojení mezi jídlem a sexem je dostatečně známé i ve vědeckých kruzích. Ale je také třeba říct, že žádné afrodiziakum negarantuje úspěch ve svádění. Všechny bylinky, koření, jídla a nápoje jsou vášnivé tehdy, jestliže se konzumují s úmyslem vášně.

Není většího svádění než autosugesce. Dokonce existují samostatné kuchařské příručky s recepty na přípravu afrodiziakálních jídel. A prý nejlepším afrodiziakem je žena, to ale platí hlavně jako afrodiziakum pro muže – tedy krásná žena.

Do afrodiziakální kuchyně patří

Čokoláda

Nejlahodnější ze všech afrodiziak pro svoji vynikající chuť i svou vůni. Říká se, že čokoláda je dobrou náhradou sexu. Podporuje prožívání pocitu lásky, blízkosti a intimity. Je to tím, že obsahuje hormony štěstí – tzv. endorfiny, které vyvolávají dobrou náladu. Nejvíce smyslná je tehdy, je-li připravená jako nápoj nebo čokoládový krém.

Byla oblíbeným nápojem indiánů. Jistý aztécký vládce jí prý vypil až padesát šálků denně, aby co nejlépe uspokojil svých šest žen. V období středověku pilo nápoj z čokolády mnoho šlechticů a jednou byla dokonce církví zakázána.

foto: www.ota.com

Med

S láskou je spojován odedávna. Je znám více než 15 tisíc let. Staří Germáni ho využívali k výrobě medoviny. Medovina kdysi bývala hlavním nápojem novomanželů po svatbě. Ti po svatebním obřadu odcházeli do ústraní a popíjeli medovinu, aby v sobě vyvolali dostatek vášně. Proto se i líbánky nazývají medové týdny nebo medový měsíc.

foto: 2tastyladies.com

Víno a alkohol

Jedním z povzbuzujících prostředků je také alkohol. Avšak v mírných dávkách. Má euforizující účinky a odstraňuje zábrany. Ve větších dávkách je jeho efekt spíše opačný a příslib vášnivé noci se může proměnit na fiasko. Nadměrné pití totiž snižuje potenci, vyvolává únavu a závěr večera může dopadnout špatně.

foto: Právo/Franitšek Petrák

Plody moře

O ústřicích se říká, že jsou královnami mezi afrodiziaky a bývají hlavními hrdinkami mnohých milostných večeří popsaných v literatuře nebo zachycených ve filmu. V římských dobách se prý za ně platilo zlatem. I nejslavnější milovník všech dob Casanova začínal svůj milostný rituál konzumací tuctem těchto živočichů. Také dnes je talíř plný čerstvých ústřic v kombinaci s doušky suchého bílého vína ideálním návodem pro romantickou večeři ve dvou.

Krevety jsou drobní korýši, kteří podobně jako ústřice otevírají bránu k lahodným požitkům. Nejčastěji se používají do salátů, nebo grilovaní jako předkrm či hlavní jídlo. Ale dávejte pozor na čerstvost krevet, jinak byste mohli prožít místo vášnivé noci s drahou polovičkou noc na pohotovosti s otravou žaludku.

foto:archiv

Zelenina v láskyplné kuchyni

Česnek je tisíce let považován za silné afrodiziakum. Posiluje vnitřní orgány, čistí krev a zvyšuje vitalitu. Jeho konzumace tak prospívá nejen sexuální výkonnosti, ale i zdraví. Pro své agresivní aroma se ale doporučuje pro párové požití. Jinak bude jeho odér na druhého partnera působit zcela jistě negativně a těžko se dostaví kýžený zážitek.

foto: Právo/Milan Malíček

Chřest obsahuje draslík, fosfor, vápník a vitamín E a nabízí milencům dostatek potřebné energie. Velcí francouzští milenci večeřeli chřest v předvečer své svatby dokonce ve třech chodech.

Celer byl již ve starém Egyptě používán jako přírodní afrodiziakum a v lidovém léčitelství je notoricky známý pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci. Dokonce madame Pompadour vařila králi Ludvíku XV. celerovou polévku k dosažení spokojenosti. Celer obsahuje látku podobnou feromonům, která vyvolává v člověku pocit štěstí. Účinky podobné celeru má také petržel.

Chilli papričky bouří krev a rozpalují tělo.

Dobrým erotickým stimulantem jsou i lanýže. O tom ví své hlavně Francouzi.

Svůdné ovoce

Banán obsahuje afrodizující bufotenin. Jejich velkým milovníkem je známý herec Michael Douglas, a to hlavně v kombinaci s čokoládou, resp. polité čokoládou. To byl jeho recept na vášnivou noc.

Exotické avokádo je rovněž oceňováno jako sexuální stimulant. Důležitá látka je obsažena v jeho pecce, před její konzumací jej doporučujeme ponořit do mléka, aby změkla.

foto: Famous

Granátové jablko je prastarým symbolem milostných slastí. Lze ho vidět na mnoha obrazech s Afroditou. Ve starověku se z něho dělalo víno, které pak na slavnostech kolovalo jako nápoj lásky. Doporučujeme jíst jádra pokapaná likérem lžičkou přímo ze slupky.

Jahoda je zdrojem vášně. Má vášnivou červenou barvu, krásnou vůni, vynikající chuť. Na sexuální výkonnost má vliv hlavně zinek, který je obsažen v semínkách plodu. A klasicky známé jahody se šampaňským jsou výborný tip k milostné předehře.

foto: arabidopsisthaliana.com

Jablko je symbolem smyslnosti odjakživa. Bylo to právě jablko, které použila Eva, aby svedla Adama. Od té doby jej známe jako „zakázané ovoce“, i když se jeho přímé afrodiziakální účinky nepotvrdily.

foto: Právo/Milan Malíček

Fíky již svým tvarem vzbuzují smyslné představy. Eva se v ráji zahalovala do listů fíkovníku a jeho plody byly oblíbeným ovocím egyptské Kleopatry.

Zázračné koření a bylinky
Zvyšování pohlavního pudu určitými druhy koření a bylin je známo po staletí. Jejich tajemství spočívá v tom, že zesilují prokrvení organizmu. Platí zásada, ať už připravujete jakékoli jídlo s úmyslem svést svého milého nebo milou, nešetřete kořením.foto:archiv Práva
Vanilka, skořice, hřebíček, rozmarýn, pepř, zázvor, šalvěj, šafrán, libeček, saturejka, koriandr, máta, muškátový oříšek – to všechno se výborně hodí. Všechna tato koření nejenže vzbuzují chuť na jídlo samotné, ale také na sex.

A ještě jedna věc na závěr - moderní afrodiziakální kuchyně upřednostňuje před nocí lásky lehčí pokrmy, protože vydatná a těžká jídla dokáží erotické myšlenky spíše zapudit.

Pokud se nechcete trápit sami s přípravou romantického pokrmu, můžete vzít svého partnera na večeři do restaurace, kde se na podobné pokrmy specializují. Valentýnské menu nabízí mnoho podniků. Například v pražské restauraci Chateau St. Havel nabízejí afrodiziakální pětichodovou večeři, po níž se můžete rovnou přesunout na pokoj.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám