Hlavní obsah

Zvířecí doplňky chrání interiér před demolicí domácími mazlíčky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvířecí mazlíčci dovedou interiér bytu pořádně upravit. Lecčemu jde ale předejít díky důmyslným vychytávkám, které jsou užitečné a zábavné i pro ně. Například takové škrábadlo kočku či psa pobaví a nám zároveň zachrání drahý nábytek. Máme pro vás tipy na užitečné maličkosti, které mohou váš domov ušetřit nejrůznějších šrámů.

Článek

Škrábadlo lze lehce nainstalovat na stěnu. Jediné, na co si musíte dávat pozor je správný sklon, měl by být cca 45 stupňů. Zvíře si na škrábadle, které je vyrobeno většinou z dřevotřísky obrušuje drápky, takže je pak má dobře zbroušené, a i kdyby nakonec šlo ještě škrábat jinam, neudělá už takovou škodu.

.: Škrábadla si můžete pořídit volně stojící nebo nástěnné, nejlépe poslouží pevně přichycená ke zdi. Stojí od 200 Kč, ale k dostání jsou i za tisíce.foto:Trixie, novinky.cz

Asi největší problémy ale dělá nečistota z mokrých tlapek, když přijdete domů z procházky s mazlíčkem. Praktické botky pro pejska vám ale mnohou práci ušetří.

.: Psí boty pořídíte od 600 Kč.foto: Dogi-fashion, novinky.cz

Pravda, pes pak může vypadat komicky, ale ve velkých mrazech ho boty navíc chrání před omrzlinami.

Stan je ideální na cesty

Pořídit zvířeti stan na cesty se může vyplatit, pokud rádi a často cestujete. Nemusíte pak mít strach, že uděláte nějakou škodu v hotelu nebo na návštěvě, za kterou se pak budete muset zodpovídat.

.: Stan pro psa nemusí být nutně v klasickém stylu.foto: IKEA

Skládací stan pro psy a kočky se složí úplně stejně jednoduše jako ten pro lidi. Tyče, z kterých je vyroben, jsou duté, takže je velmi lehký a na cestách vás nebude tížit.

Zvířecí nábytek je často luxusní

Nábytek pro psy a kočky už delší dobu připomíná náš skutečný. Nejeden pes si tak může hovět na velmi luxusní sedačce nebo křesle.

.: Pohovka pro psí lordy vyrobená z imitace černé kůže. foto:Trixie

Výhodou psího pelechu, který je opravdu příjemný je, že se zvíře nepokouší spát v normální posteli.

.: Luxusní pelíšek pro psafoto:IKEA

Trendem je sladit zvířecí nábytek s lidským a tak, pokud vám na zvířecím příteli opravdu záleží, snažte se soužití s ním zpříjemnit vám oběma a pořiďte mu některý z praktických doplňků, které jsou určeny přímo jemu.

:.Speciální stojan pro kočku zabaví a ušetří vaši domácnost škrábanců.

foto: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Byt jako království psů a koček

Když si domů přivedete zvíře, změní se nejen váš život ale jistých změn dozná i příbytek. Z vašeho oblíbeného křesla se stane útočiště psího přítele nebo...

I domácí mazlíčci mohou žít v luxusu

Považujete svého domácího zvířecího miláčka za člena rodiny? Pak se zajisté snažíte, aby se měl co nejlépe a žil si nad poměry ostatních zvířat. Tím samým...

Vyrobte psovi praktickou boudu na zahradu

Máte pejska do kapsy, vesnického oříška, nebo vlčáka jako hrom a nemáte pro něj to správné bydlení? Nechte se inspirovat. I on si zaslouží kousek svého místa....

Výběr článků

Načítám