Hlavní obsah

Silná bouře s vichřicí zastavila vlaky mezi Ostravou a Olomoucí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUDÉNKA/JISTEBNÍK
Aktualizováno

Velmi silná bouře s přívalovým deštěm a vichřicí ochromila v sobotu večer vlakovou dopravu v úseku mezi Ostravou a Olomoucí. Na místě stálo osm vlaků. Provoz po jedné koleji byl obnoven v 19:50. Druhá kolej je stále neprůjezdná kvůli poškozené troleji. Zprovozněna bude později.

Článek

Velmi silná bouře s přívalovými dešti a vichřicí, která zasáhla sever Moravy, k večeru zcela ochromila dopravu v úseku Studénka - Jistebník na hlavním železničním tahu z Ostravy do Hranic na Moravě a dále do Přerova a Olomouce. Ke zraněním dle prvních informací nedošlo.

"Vzhledem k situaci jsme museli v 17:37 zcela přerušit dopravu v úseku Studénka - Jistebník. Na místě zůstalo stát osm vlaků, v každém směru čtyři," informoval Novinky mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Stálo tam i pendolino. Rychlík z Prahy do Žiliny nabral zpoždění přes 90 minut, uvedl.

"Na místě už jsou i hasiči, kteří odklízejí napadané stromy. Provoz by měl být na jedné z kolejí obnoven už okolo osmé hodiny. Na té druhé to bude složitější, jelikož je poškozená trolej. Nicméně na místě je již i speciální jednotka, která bude pracovat na tom, aby mohl být obnoven provoz i v tomto směru co nejdříve," uvedl Kubala po čtvrt na osm, když byla trať ještě neprůjezdná .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám